Knihy,  Renata Petříčková

Hlubší, než povrchní myšlení – Je to pravda, Tygříku?

Číst pomalu, myšlenky jsou hluboké. Ale krásné, dokonce tak krásné, že to bude jedna z mála knih, kterou si s dětmi před spaním sami přečtete. Pro děti jako upevnění čehosi do života pro vás samé jako znovunalézání něčeho, co jsme už jako dospělí na své pouti dávno ztratili…

Čtyři  otázky, které vrátí úsměv na tvář vašich dětí

Tvrdí hned obálka knihy. Jednoho večera mě však zarazilo slovo – vrátí? Proč vrátí? Kdo ten ztracený  a ukradený úsměv dětem vzal? My dospělí? Určitě, protože nikdo jiný na děti nepůsobí.
A to mi přišlo smutné.

A čistě jen ze špatného svědomí můžete děti dnes do postýlky vzít s touto knížkou. Tygřík se v ní dozví, že ne všechno, co si o sobě myslí, je pravda.

„A teď zkus jinak otočit myšlenku Nikdo o mě nestojí a nikdo mě nemá rád,“ řekla Želva.
„Jako třeba Já stojíjm o všechny a mám je rád?“
„To není špatný nápad, co ty na to?“ řekla s úsměvem Želva. „A pokud v tuhle chvíli není pravda, že máš rád všechny, co takhle Já o někoho stojím a mám ho rád? Jsem si jistá, že tě napadne spusta lidí, které máš rád.“

Autorkou příspěvku je Renata Petříčková. Můžete také nahlédnout do čajovny pro ženy,nebo na tyto stránky.

Složitosti se lekat nemusíte, děti mají své vnímání ještě zjemnělé a při troše vzájemné pozornosti pochopí lehce.

Katie Byron používá v této knize jednoduchou a velmi účinnou metodu. Její myšlenka se jmenuje Dílo (The Work) a byla publikována v knihách pro dospělé. Od roku 1986 už se svým Dílem seznámila miliony lidí na celém světě a její nejprodávanější knihy byly přeloženy do 29 jazyků. Toto je její první kniha pro děti. (www.thework.com)

Zaujmou i obrázky druhého z autorů, Hanse Wilhelma, který je mimo jiné i úspěšný tvůrce animovaných pohádek. Tím, že jsou obrázky v knize obrovské, ba přímo gigantické, vidíte každý tah štětem, každý detail, každou „nedokonalost“. A právě v té nedokonalosti je krása, která děti bude fascinovat. S jakou láskou byl tvořen text, s takovou byly malovány i obrázky. Lze si pro dětskou knížku přát víc?

Vydalo nakladatelství Synergie, 2012, www.synergiepublishing.com

Mohlo by vás zajímat:

Víte, co jsou kočičí depozita? Místa plná dojemných příběhů…

Letní kočičí a pohádkové novinky z LIKA KLUBU

Dívka, která si hrála s ohněm. Nemusíte číst, stačí se jen zaposlouchat do nezaměnitelného hlasu Dr. House.

Do postýlek s novým CD Pučálkovic Amina.

Podívejte se na 13. komantu Blbouna nejapného z pohádkové říše. Přečtěte si vše, co v knížce nebylo!

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy