Knihy,  Soňa Rivera,  Ženy

Víte, jak na muže? Čtete zaručené návody? Zkuste to trochu jinak: začněte u sebe.

“Jen málo lidí dokáže udržovat lásku stále žhavou, nebo dokonce prožívat s přibývajícími roky více intimity. Pokud mezi ně nepatříte, pak je to většinou proto, že si neuvědomujeme dopady své komunikace a své vlastní odpovědnosti. Když něco nefunguje, jak má, čekáme a doufáme, že se to zase srovná. Ale postupem času automaticky působí gravitace a táhne náš vztah ke dnu. Je tedy důležité znát mechanismy vztahu a dokázat znovu a znovu od začátku budovat blízkost, důvěru a vzájemný kontakt.” 

Regina Swoboda, Jak na muže. Příručka rafinované a moudré ženy. Nakladatelství Grada, 2012.

Takže narovinu – tuto publikaci jsem otevírala s despektem a s přesvědčením, že v ní najdu stejný soubor “zaručených rad a návodů jak zacházet s mužem” jako ve všech ostatních příručkách či článcích s podobnou tématikou.

Znáte to – začíná to obvykle “nakrmit a napojit” a končí “chválit, chválit, chválit” a obvykle to celkově budí dojem, že muž je snadno ovladatelné hovádko, jen je třeba vědět, který knoflík kdy zmáčknout. POZOR! TATO KNÍŽKA JE JINÁ!!!

“Muži dělají, co dělají, a ne proto, aby nás rozčilovali. Dělají, co dělají, protože jsou prostě takoví. Spolupracujte se svým mužem, místo abyste pracovala proti němu….”

Chvíli mi trvalo, než jsem na to přišla. Nejprve jsem přečetla pár náhodně vybraných odstavců, pak celou kapitolu a nakonec jsem se vrátila na začátek a přečetla jsem se zájmem celou knihu. A čím je tedy jiná? Přestože se jedná o “návod na muže”, věnuje se z velké části nám ženám. Jak se chováme, jak jednáme, jak reagujeme a také, jak toto vše vnímá naše okolí, zejména muži. A co můžeme udělat pro to, abychom tento náš obraz vylepšily a staly se tak pro okolí zajímavější a přitažlivější.

Následně, když zapracujeme na sobě, dostaneme i rady, jak se chovat k mužům. Tedy ne jak s muži manipulovat, nebo jak je řídit, ale jak s nimi lépe komunikovat, chápat jejich odlišný pohled na svět i na partnerské vztahy, jak se vzájemně povzbuzovat a podporovat, ale i jak akceptovat “jejich” slabá místa.

“Každý muž má potenciál být “mizera” a každý muž má potenciál být král. A ženy mají moc vyzdvihnout v  něm jedno či druhé. To není žádné jednorázové rozhodnutí. Volí v každém okamžiku znovu. Vyplatí se ovšem rozhodnout se vždy pro krále a směřovat k tomuto cíli. Jinak by vás mohla všední frustrace a zvyklosti hnát špatným směrem. Zklamané ženy dělají svými myšlenkami, slovy a skutky z příliš mnoha mužů “mizery”.

Doporučení? Ženy – tuhle příručku rozhodně ANO!

Soňa

Přečtěte si další články od Soni:

Šťastný domov pomocí FENG ŠUEJ.

Mnoho receptů pro vaši kuchyni

Recenze: Příručka jadranské snoubenky.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy