Share

Ingredience:

0,5 cm plátek másla
1 velká mrkev
1 velká petržel
kus celeru
2 řapíky z řapíkatého celeru
kousek květáku
4 malé brambory
1 stroužek česneku
sůl

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) a pozvolna osmahneme. Zalijeme litrem studené vody, přidáme na kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, květák nakrájíme, nebo rozebereme na růžičky a přidáme i s rozmačkaným česnekem do polévky. Povaříme, aby zelenina změkla, a dosolíme.

 

Tip: Pro nejmenší děti vynecháme sůl a česnek a hotovou polévku rozmixujeme.

 

Soňa

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]