Homeopatie,  Petra Cihlářová

Spalničky a očkování? Rozhovor s homeopatkou, paní Petrou Cihlářovou.

Navazujeme na předchozí článek Očkování dětí z pohledu homeopatie. Paní Cihlářová nám k současnému citlivému tématu spalniček a očkování poskytla rohovor.

Redakce: Paní Cihlářová, jak si vysvětlujete takové silné následky epidemie spalniček v Pákistánu, jak jsme o tom hovořili v magazínu zde, jestliže uvádíte, že spalničky jsou “běžné dětské choroby, které prodělané v raném věku nemívají komplikace a doživotně dítě chrání před nákazou.”

Paní Cihlářová: Ano, nemívají, ale týká se to naší oblasti. Já zde pojednávám o očkování dětí v ČR, kde je mír, jsou dobře živené a je o ně v případě nemoci dobře postaráno. Situace v zemích zasažených válkou je radikálně odlišná. Děti jsou vystaveny nepopsatelnému stresu, nemají dost potravy a často jsou ve velmi špatných hygienických podmínkách. To vše jsou faktory, které výrazně ovlivňují průběh léčby jakékoli nemoci, spalniček nevyjímaje.

Redakce: WHO by ráda zcela vymítila spalničky do roku 2015. V dubnu 2011 vyšel dokument, jež má pod hlavičkou uvedenou univerzitu v Erfurtu v Německu ( zde), ve kterém se mj. mluví o negativním psychologickém vlivu internetu na názory lidí ohledně očkování. Záměrem je mj. podávat komplexní informace i o vedlejších účincích, aby se lidé nebáli očkovat své děti právě i proti spalničkám. Jedním z hesel má být např.: “Spalničky mohou vést k poškození mozku”.

Paní Cihlářová:  Je pravda, že encefalitida může být komplikací způsobenou spalničkami, ale podle statistik k takovému vývoji nemoci dojde v 1 případě z 1000. Na druhou stranu se objevují zprávy o vážných reakcích nervového systému právě na očkovací látku. Byli popsány případy encefalitidy, poškození sítnice oka a slepoty, epileptiformní záchvaty, syndrom Guillain-Barre a subakutní sklerotizující panencefalitida (viz Problémy s očkováním, DR.Randall Neustaedter, str.59). Další smutnou zprávou zůstává, že v případě epidemie se spalničkami nakazí i proočkované děti. Např. rozbor 1600 případů spalniček dětí z Quebecku v Kanadě ukázal, že 58% z nemocných dětí bylo řádně očkováno. (viz tamtéž)

Heslo “Spalničky mohou vést k poškození mozku” je hezké, v podstatě pravdivé (to se teoreticky může stát), ale na druhou stranu, bohužel, stejně tak platí, že i očkovací látka proti spalničkám může poškodit mozek.

Já se na situaci dívám očima homeopata – kdyby moje dítě dostalo spalničky, léčila bych ho stejně jako vždy homeopaticky a žádných komplikací bych se nebála, podala bych dítěti vhodný lék. Jako vždy, podle symptomů, co by se objevily.

Redakce: Děkuji za rozhovor.

Stránky paní Cihlářové pro zájemce jsou pak zde – www.homeopatie-praha.com

injekce legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy