Homeopatie,  Knihy,  Petra Cihlářová

Zdraví a životní styl: Homeopatie a sport

Share

Nakladatelství Grada vydalo v edici Zdraví a životní styl knížku MUDr. Ilony Ludvíkové o využití homeopatie ve sportovní medicíně.

Svoji poutavou formou zaujme tato publikace nejen odbornou, ale i laickou veřejnost. Najdeme v ní spoustu užitečných rad, jak si pomoci od bolesti po sportovním výkonu všeho druhu.

Kniha je přehledně uspořádána do sekcí, zabývajících se poraněním jednotlivých končetin, hlavy, páteře,…. Čtenář se dozví spoustu užitečných informací z oblasti medicíny, vztahujících se k nejčastějším poraněním vzniklým při sportu. Jsou zde uvedeny homeopatické léky, které se většinou v těchto situacích podávají.

V dalších kapitolách se autorka věnuje i následné rekonvalescenci a rehabilitaci po úrazech, problémům spojeným s outdoorovými sporty, zlepšení výživy sportovců pomocí homeopatie, sportovním rituálům, kterak pomocí přiměřeného stresu (eustres) zvýšit výkon sportovce a v závěru uvádí malou lékárničku homeopatických léků pro sportovce.

Je to krásná ukázka alopatického používání homeopatických léků v praxi. Z knihy je vidět, s jakou láskou autorka řádky psala. A také to, že základem její homeopatické praxe byla Boironovská škola. Boiron je francouzský výrobce homeopatických léků a byl první, kdo po sametové revoluci pořádal v ČR kurzy homeopatie pro lékaře. Jejich škola se vyznačuje používáním několika léků současně. Tímto způsobem lze úspěšně léčit běžné nemoci, jistě i únavu po trénování.

Pokud si knížku koupíte, použijete přesně podle rady a léky nezaberou, vězte, že to není chyba homeopatie jako léčebné metody, ale způsobu použití léků. To nejzáludnější na homeopatii je právě vysoká míra individualizace. To, že na stejný problém deset lidí potřebuje deset různých léků.

Na druhou stranu bych všem sportovcům doporučila zakoupit knihu pro inspiraci, stejně jako Arniku (ta pomůže 80% lidí na 80% zranění všeho druhu :-)). Přečtěte si cenné rady v knize obsažené, vyzkoušejte, to určitě stojí za to, budete překvapeni, o kolik lze zkrátit rekonvalescenci úrazů s použitím homeopatie. No a pokud se vám bude zdát, že se nic nestalo, že to na vás nefunguje, nezoufejte a vyhledejte zkušeného homeopata. V takovém případě budete patřit k procentuální menšině, která na vyřešení problému bude potřebovat předepsat v jednom čase jeden lék přesně podle vás a podle toho jak byla homeopatie před více než 250lety objevena a jak nejlépe funguje dodnes.

Hodně radosti při sportu i v životě

Přeje

Petra Cihlářová

www.homeopatie-praha.com

Ilona Ludvíková: Homeopatie a sport.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zdraví a životní styl: Homeopatie a sport

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy