Hobby,  Knihy

Nápady pro volný čas – zvířátka z korálků.

Tak tohle vás opravdu nadchne!

V nakladatelství Metafora vyšly v řadě tvůrčích nápadů pro volný čas dvě nové publikace: jedna poradí krok za krokem a představí následně 40 různých modelů „Pohádkových mazlíčků“ z plstěné vlny, a druhá představuje 46 modelů – pochopitelně se stejně pečlivým návodem – Zvířátek z korálků.

Kdokoliv sám rád něco tvoří, chce zkusit něco nového nebo zapojit děti do tvořivé činnosti, jen do toho!

Zvířátka z korálků

Zvířátka z korálků není první knížkou z nakladatelství Metafora, ve které pracujeme s korálky. O jedné jsme se dokonce již zmiňovali na našem webu. Byla to kniha s více jak 300 rady, technikami a tipy v práci s korálky od Jean Powerové.

Není ten hroch úžasný? Návod je také v publikaci

A nyní přestoupíme od nádherných šperků k drobným roztomilým korálkovým zvířátkům. Právě včera jsem na Facebooku své kamarádky viděla fotografii malého korálkového krokodýla od jedenáctileté holčičky. Jak je vidět, tato technika je pro malé slečny velmi přitažlivá a také zvládnutelná. Navíc právě v této knížce naleznete na 46 různých 3D návodů s fotografickou přílohou.

Chcete vidět pohádkové mazlíčky z plstěné vlny? Postupujte zde!

Z mořských hlubin si můžete vytvořit chobotnice, delfíny, mořské panny, kraby, hvězdice, rybu klauna a rybu v pyžamu,  ze světa savců opici, oslíka, koně, hrocha, z ptáků výra, sovu, páva, čápa, z hmyzu dále berušky, vážky, ploštice a další. Velmi mne zaujaly kousky jako skarabeus, netopýr, kobra (ta působí hodně vznešeně) a hlavně štír.

Je toho hodně, budete mít o zábavu postaráno a to na mnoho odpolední.

Na začátku si proberete základní techniky plochého navlékání a navlékání do dutinek a techniku zvanou „vícekorálek“ (například při tvoření 11 cm zlatavého štíra). Naučíte se tak vytvářet 3D tvary těla, hlavy a nohou a spojit všechny díly do jednoho perfektního celku.

Tak vzhůru do toho ;-).

Chcete-li se pochlubit vlastními kousky – a nejen z korálků – můžete publikovat své obrázky na naší zdi na Facebooku zde. Jste opravdu šikovní? Máte už celou kolekci různých výrobků? Chcete říci a zveřejnit více? Napište nám – admin@superrodina.cz. Těšíme se na fotografie, komentáře a e-maily.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy