Detektivky,  Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Slečna Marplová podruhé zasahuje

Paní Spenlowová byla nalezena mrtvá ve svém domku. Někdo ji uškrtil. Proč musela zemřít a čím ji vlastně uškrtili? To prozradí audiodetektivka Vražda krejčovským metrem, z pera světoznámé Agathy Christie.

Vrazda-krejcovskym-metrem-duze

Zdá se, že o totožnosti vraha zámožné dámy není pochyb. Vrahem rozhodně musí být pan Spenlow, zamlklý a ušlápnutý manžel. Na první pohled touží jen po klidném životě a krásné zahradě, ale celé městečko St. Mary Mead si je jisté, že měl k vraždě své důvody. Tedy, celé městečko až na jednu dámu, slečnu Marplovou. Jak se vyšetřování rozjíždí, rozhlíží se rovněž slečna Marplová. Drobná všetečná stařenka s ostrým jazykem se pouští po vlastní stopě, aby nakonec opět policii předložila dokonalou a správnou teorii.

Vražda krejčovským metrem, v podobě audioknihy, je druhým pokračováním detektivní série se slečnou Jane Marplovou, vydané vydavatelstvím Tympanum. Svižný děj a vcelku jednoduchá zápletka dělají z detektivní povídky skvělou jednohubku k odpolední kávě. Audiokniha Agathy Christie potěší všechny milovníky pravé britské detektivky.

Interpretkou příběhu se stala herečka Jana Hermachová a svého úkolu se zhostila s grácií a bezmála britskou nonšalancí. Jediné, co musím s lítostí vytknout, je jakási jednotvárnost přednesu, díky níž sice pochopíme poklid městečka St. Mary Mead, ale příběh trochu ztrácí na naléhavosti.

banner468x60 copy

I přes tuto drobnost se však nechte s chutí pozvat do St. Mary Mead, kde je příjezd odpoledního autobusu událostí a o vraždy zde není nouze.

Svou audioknihu s příběhem o netradiční vraždě si můžete pořídit třeba ZDE.

VRAŽDA KREJČOVSKÝM METREM, Agatha Christie
Vydalo vydavatelství Tympánum, v roce 2015
www.tympanum.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy