Detektivky,  Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Anatomie zločinu

Vzkvétající Barcelona konce 19. století, zohavená těla mladých dívek a tajemný rukopis jsou dokonalými přísadami historického thrilleru Vesaliovo tajemství.

Vesaliovo tajemství

Jsme v Barceloně 1888. Celé město žije přípravami na proslulou Světovou výstavu. Prestiž, sláva a nesmrtelnost mohou být ale velmi snadno zatraceny, kdyby se svět dozvěděl o nalezených zohavených mrtvolách mladých dívek a báchorce o jakési nestvůře, která se toulá městem a bezuzdně vraždí. Co skrývají tři hlavní hrdinové a co je vlastně pojí s tajemným lékařem-chirurgem Andreasem Vesaliem? Prozradí historicky laděný thriller Vesaliovo tajemství.

Kniha autora Jordiho Llobregata, vydaná nakladatelstvím Host, je jeho literární prvotinou, ale vůbec to na ní není poznat. Strhujícím dějem a umně stupňovaným napětím si nezadá ani s velikánem historických thrillerů a románů, Umbertem Ecem. Autor dokáže bez potoků krve a přesných popisů nastolit atmosféru tak děsuplnou, že se vám nebude chtít po dočtení v posteli ani zhasnout.

Tajemství, plíživý strach a atmosféra staré Barcelony jsou dokonalým podhoubím při pátrání po vrahovi i středověkém rukopisu. Méně otrlé čtenáře možná odradí více než 400 stran, ale vězte, že díky svižnému příběhu si jich ani nestihnete všimnout. A je dost možné, že se vám cestou ztratí i pár souvislostí a zatoužíte knihu přelouskat znovu.

Uvolněte své mysli a ponořte se do tajemných uliček Barcelony. Zákoutí lidské anatomie se otevírají, aby vyjevily Vesaliovo tajemství.

Vydalo nakladatelství Host Brno

 

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy