Glosy,  rodina,  Tipy na výlet,  Tiskové zprávy,  ZOO

Rozlučte se s prázdninami v pražské ZOO

Kdo nestihl o prázdninách objet svět, ten má tuto sobotu 29. srpna poslední možnost v ZOO Praha! Na poslední prázdninovou sobotu totiž v pražské ZOO připravili finále srpnové akce Cesta kolem světa za jeden den a k tomu bohatý doprovodný program!

Získejte všech sedm cestovatelských razítek do „cestovního pasu“, který si budete moci vyzvednout u vchodů do zoo, co nejpřesněji odpovězte na tipovací otázku a můžete získat zajímavé ceny od Zoo Praha. Více informací o cenách a průběhu soutěže zde.

Kromě soutěžení si můžete s celou rodinou užít velkou zábavu od ráno do odpoledne. Od 10.00 do 16.00 se budete moci v okolí tří stanovišť seznámit se zvířaty jednotlivých kontinentů díky informačním stánkům a průvodcům, kteří vám přiblíží zajímavou faunu daných oblastí. V 11.00 se ve Vodním světě uskuteční křest letošního mláděte guerézy pláštíkové narozeného 31. července odpoledne samici Lomele. Jedná se o jejího šestého potomka a zároveň jediné letošní mládě guerézy narozené v zoo. Jméno mláděte poprvé vysloví zmocněný velvyslanec pro státy střední Afriky pan Pavel MikešVe 13.00 zvou všechny příznivce erbovního zvířete pražské zoo na křest prvního letošního přírůstku do skupiny koní Převalského. Klisnička se narodila v pražském stádě dne 11. července ve večerních hodinách. Jedná se o třetí hříbě klisny Jessicy a celkově jde o 226. hříbě koně Převalského narozené v pražském chovu. Kmotrem mladé samičky se stane velvyslankyně České republiky v Mongolsku paní Ivana Grollová.

Hříbě koně Převalského, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha
Hříbě koně Převalského, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Od 12.00 do 14.00 se v Africkém domě návštěvníkům poprvé představí malý hrabáč! Mládě, které se narodilo samici Kvídě 26. července, váží aktuálně přes čtyři kilogramy a stále přibírá na váze. Díky tomu je naděje, že se dožije dospělosti, každým dnem větší a větší. Mimo vytyčené hodiny bude expozice opět zakryta. Ve 14.00 proběhne u rozhledny Obora setkání se sochařem Michalem Trpákem, autorem sochy Mazlíci, která je naistalována u hřiště poblíž rozhledny. Při setkání se dozvíte, jakou skupinou organismů se nechal překvapivě inspirovat při vzniku sochy, i jak taková socha vzniká. Instalace Mazlíků v zoologické zahradě je součástí sochařského festivalu SCULPTURE LINE, který probíhá na dalších patnácti místech Prahy až do 30. září.

Využijte pozitivní předpovědi počasí a přijďte si užít sobotní den mezi zvířaty, rozhodně nebudete litovat.

Zdroj informací: www.zoopraha.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy