Divadlo,  Glosy,  Kultura,  Tiskové zprávy

Na Kost pro radost a za divadlem

Městské divadlo Mladá Boleslav také na letošní rok připravilo pro své diváky konec sezóny ve festivalovém stylu. I letos můžete od poloviny června zhlédnout některé z inscenací v netradičním prostředí nádvoří hradu Kost. Festival Letní Kost pro radost se letos rozjede 11. června Ondinou, novinkou Městského divadla.

Hrad Kost
Hrad Kost

Již počtvrté letos hrad Kost otevře své brány milovníkům divadla a souboru Městského divadla Mladá Boleslav. Festival Letní Kost pro radost se, jako již tradičně, uskuteční na nádvoří hradu. Divadlo pro své diváky na letošek přichystalo čtyři inscenace. Festival zahájí 11. – 13. června Ondinou, fantasy romancí z našeho světa, v režii Martina Vokouna. Ondina měla v divadle premiéru letos v dubnu, její premiéra na Kosti se uskuteční 11. června.

Nina Horáková a Václav Šanda (Ondina)
Nina Horáková a Václav Šanda (Ondina)

Od 18. do 20. června Ondinu vystřídá Cyrano z Bergeracu a jeho velký příběh nosu, totiž ne, příběh lásky, nenávisti a přátelství, které přetrvalo roky a přestálo mnohé bouře. Cyrana uvádějí v Mladé Boleslavi od konce minulé sezóny v režii Pavla Kheka. Na Cyrana 26. a 27. června volně naváží Moliérova Scapinova šibalství, komedie o hrdinovi, jenž se pokusí změnit běh světa. V režii Jana Nováka komedii v divadle úspěšně uvádějí již od roku 2012.

Martin Hrubý, Matouš Ruml a Ivo Theimer (Scapinova šibalství)
Martin Hrubý, Matouš Ruml a Ivo Theimer (Scapinova šibalství)
Petr Halíček, Svatava Milková a Eva Reiterová (Cyrano z Bergeracu)
Petr Halíček, Svatava Milková a Eva Reiterová (Cyrano z Bergeracu)

Festival Letní Kost pro radost se přehoupne i do začátku července (1. a 2. 7.), kdy budou moci diváci zhlédnout Cantervillské strašidlo, rodinné představení, u něhož se budou hodně smát a trochu se bát. Rovněž u Cantervillského strašidla, v režii Petra Mikesky, se diváci baví již od roku 2012.

Cantervillské strašidlo
Cantervillské strašidlo

Spojte touhu po létě s láskou k divadlu a vyrazte na divadelní přehlídku Městského divadla Mladá Boleslav. Hrad Kost otevírá svou přívětivou náruč a přímo zve k návštěvě. Festivalová představení začínají vždy od 20:30, již od 19:30 však na Kosti probíhá doprovodný program.

LETNÍ KOST PRO RADOST
Hrad Kost (pořádá Městské divadlo Mladá Boleslav), 11. 6. – 2. 7. 2015
Více informací na www.mdmb.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy