Divadlo,  Glosy,  Helena Herynková,  Kultura,  Tiskové zprávy

Namočte si Hrozinku v čaji

Hrozinka v čaji. Příběh o jednom tichém domě, o lidských snech, sněhu a o tom, jak se všemi zamávají Vánoce. Nový, velmi vánoční speciál Divadla Puls můžete příští týden zhlédnout v prostorách CEVRO Institutu v Praze.

Čaj

Na začátku byl jen prostor, sedmnáct herců, téma Vánoc a dva týdny na přípravu. Režie se ujal Jiří Hajdyla, text pochází z pera autorské dvojice Jana Fleglová a Matouš Danzer. Vánoční divadelní specialitka Hrozinka v čaji vypráví neobvyklý a netradiční příběh jednoho domu a jeho obyvatel během vánočních svátků.

Vánoce jsou krásné, ale pro mnohé také složité období… Zvlášť, když po sobě někdo nezamete na chodbě jehličí. A když k tomu navíc začne sněžit, rozjedou se emoce na plné obrátky.

Barman Evžen (Václav Werner Kraus)
Barman Evžen (Václav Werner Kraus)

Hrozinka hozená do čaje je rozhodně překvapením a ta k Vánocům neodmyslitelně patří. Nebude o ně tedy nouze ani v příběhu obyvatel tohoto domu. Ne všechna překvapení jsou však příjemná, jako třeba, když vás nečekaně navštíví tchýně. Kdo volá panu Stárkovi? Jaké budou první Vánoce bez rodičů? A co Evžen? Zůstane jen u jedné láhve? Těšte se na situace vtipné, dojemné, vypjaté, jednoduše přesně takové, jaké umějí Vánoce nadělit… Tradiční i netradiční minipříběhy spojené do jednoho velkého, plného vůně jehličí, smažených vinných klobás a možná i sněhu.

Vánoce jsou za rohem, ne pro všechny budou ale šťastné.

Nechte se pozvat na speciální divadelní inscenaci a třeba i na čaj. S rumem. A hrozinkou.

POZOR! Herci Divadla Puls odehrají Hrozinku v čaji pouze pětkrát, a to 13., 14., 15., 17. a 18.12., vždy od 20:00 ve foyer CEVRO Institutu.

logo

koncept a režie: Jiří Hajdyla
dialogy: Jana Fleglová a Matouš Danzer
hudba: Ivo Sedláček
scénografie: Vojtěch Hanyš a Martin Šimek

hrají: Lenka Vahalová/Kristýna Sitková, Jana Valentová/Kristýna Sitková, Barbora Jelínková, Barbora Mudrová, Barbora Hrušková, Klára Miklasová, Tereza Pachtová, Lucie Radimerská, Lucie Hejnová, Vera Hejková, Táňa Hlostová, Alex Pereira, Petr Florián/Jiří Hajdyla, Václav Werner Kraus, Josef Horák/Jiří Kniha, Václav Voskovec, Vladimír Bastl

DIVADLO PULS
Hrozinka v čaji
www.divadlopuls.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy