Glosy,  Kultura,  Tiskové zprávy

Osobnosti baletu v Brně

Balet NdB připravuje na konec sezóny výjimečné události v podobě hostujících baletních souborů a baletních osobností. Do Národního divadla v Brně se sjedou největší osobnosti baletu. Těšit se můžete na Balet Národní divadla v Praze či Pražský komorní balet. Sólisté baletu Národního divadla Brno se představí v rámci Balet Gala, v úvodu mezinárodního festivalu Ruská kultura v České republice.

 A1 Bajadera Balet-Gala

Již dnes, tedy 28. dubna, se můžete vydat na bezmála kultovní inscenaci Národního divadla v Praze BREL – VYSOCKIJ – KRYL Sólo pro tři. Balet ND Praha se tímto hostováním vrací po více než 10 letech do Brna. Originální choreografie Petra Zusky vytvořená na písně trojice evropských rebelů – písničkářů dokáže zaujmout i ty diváky, kteří tanci právě neholdují.

A4_Solo_pro_tri

Příští týden, ve čtvrtek 7. května, se v Národním divadle v Brně představí domácí baletní sólisté spolu s ukrajinskou hvězdou Janou Salenko, první sólistkou Státního baletu Berlín, a Maximem Čaščegorovem, prvním sólistou Bavorského státního baletu Mnichov. Představení BAJADÉRA je věnováno připomínce 70. výročí od konce II. světové války.

Na konec června, konkrétně na 25. června, připravili v Brně hostující představení Pražského komorního baletu 3 ČESKÉ KVARTETY. Jedná se o nejnovější premiéru Pražského komorního baletu, večer tří choreografů různých generací tvořících na hudbu význačných českých skladatelů. Diváci zhlédnou Slovanský kvartet Antonína Dvořáka v choreografii Mária Radačovského, Černé zrcadlo Vladimíra Sommera v choreografii Hany Polanské Turečkové a Z mého života Bedřicha Smetany v choreografii Pavla Šmoka.

Více informací najdete na stránkách Národního divadla v Brně.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy