Glosy,  Kultura,  Tipy na výlet

Evropské operní dny s Janáčkovou operou v Brně

Oslavte Evropské operní dny s Janáčkovou operou! Opera alive and on-line přímo na prostranství před Janáčkovým divadlem. Mezinárodní organizace Opera Europa, jejímž členem je i Národní divadlo Brno, pořádá každoročně první víkend v květnu Evropské operní dny. Během nich se po celé Evropě otevírají operní scény široké veřejnosti, nabízejí divákům netradiční setkání a představují operu jako živé a atraktivní umění. Mottem letošních operních dnů je Opera alive and on-line.

A3_EOD

 

V rámci Evropských operních dnů se opera přenese na prostranství před Janáčkovým divadlem, kde opera ožije a ukáže se Brňanům off-line. Akce bude probíhat ve dvou dnech. V sobotu 9. května se na terase u divadla uskuteční piknik k připravované premiéře opery Giacoma Pucciniho Tosca, kde se budete moci setkat s inscenátory a zpěváky a diskutovat s nimi o díle a jejich pojetí.

neděli 10. května si na prostranství před divadlem připomeneme, že dílo Leoše Janáčka je nejen živé, ale inspiruje další generace umělců. V rámci programu se představí hudební skupina Bullerbyne a členové operního orchestru se svým pojetím hudby Leoše Janáčka. Součástí odpoledne také bude výtvarná dílna pro děti a minimarket, kde na vás budou čekat výrobky inspirované Janáčkem a operou vůbec – nakonec opera je přece žánr, který spojuje všechna umění!

Evropské operní dny s Janáčkovou operou můžete oslavit rovněž soutěží. Přeneste operu on-line na sociální sítě! O víkendu 9. a 10. května zahlťte Facebook Janáčkovy opery a Instagram Národního divadla Brno svými příspěvky s hashtagem #janacekonline. Nejoriginálnější záběr na Janáčkovo divadlo má šanci vyhrát 2 volné vstupenky na představení opery Tosca, které se uskuteční 23. května od 19.00 v Janáčkově divadle.

Opera spojuje a v Brně slaví!

Více informací na www.ndbrno.cz.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy