Knihy,  Recepty

Recept: Marmeládový chléb s máslovým pudinkem

Marmeládu lze použít k více účelům než ji jen mazat na toasty. Hořkost pomerančové kůry se báječně mísí s chutí chleba a máslového pudinku, ale k tomuto receptu můžete použít jakýkoliv druh citrusové marmelády. Tento pudink je báječný sám o sobě, ale chcete-li, můžete ho ještě vylepšit šlehačkou.

.

.

Ingredience:

(6 porcí)

8 krajíčků z brioškového bochníku, z nichž odstraníte kůrky
50 g rozměklého másla
8 lžic pomerančové marmelády
3 vejce
4 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
500 ml smetany
2 lžíce whisky

Postup:

Přehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. Namažte máslem brioškové krajíčky, udělejte z nich čtyři sendviče a mezi oba krajíčky dejte nejméně jednu lžíci marmelády. Sendviče překrojte na trojúhelníky a položte je v řadě do pekáče vhodné velikosti.

V míse rozšlehejte vejce a přidejte cukr, vanilku, smetanu a whisky. Směs rozšlehejte a brioškové sendviče jí přelijte. Nechte je aspoň dvacet minut stát, pak použijte zbývající marmeládu a nadělejte z ní po celém pudinku malé kopečky.

Pečte v troubě asi 45 minut, až dozlatova. Před podáváním nechte pět minut stát, aby pudink trochu vychladl.

Dobrou chuť

.

Nechte se inspirovat dalšími recepty z nakladatelství Metafora:

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy