Hobby,  inspirace z kuchyně,  Soňa Rivera

Recepty nejen pro děti: lahodná rajská polévka s rýží.

Share

Také u vás ve školní jídelně na základní škole vařili tu lahodnou, voňavou a hustou rajskou polévku? U nás to byla jediná polévka, na kterou se stály fronty, děti si chodily přidat a talíře vracely prázdné. Proč ji tedy neuvařit doma? Její příprava je tak snadná, že si ji můžete nachystat i ve všední den k večeři! Mému synovi tolik chutná, že mám stále ve spíži zásobu krabiček s rajčatovým pyré a v mrazáku malé balíčky vařené rýže – a to už je polovina práce hotová. A polévka může stát na stole do 20 minut. Vyzkoušejte ji na svých dětech a napište mi, jak jim chutnala :-).

Ingredience:

olej
1 malá cibule
1 – 2 lžíce hladké mouky
1 krabička (400 nebo 500 g) kvalitního rajčatového pyré / drcených nebo krájených rajčat (ideálně s uvedeným popisem „bez slupek a jadýrek“
1 bobkový list
sůl
cukr
špetka mleté skořice
citrónová šťáva
předem uvařená rýže

Postup:

Cibuli pokrájíme najemno a zesklovatíme na oleji, zasypeme moukou a zasmažíme světlou jíšku. Přilijeme půl litru vody a dobře rozmícháme nebo rozmixujeme. Přidáme rajčatové pyré, bobkový list, lžičku soli a 2 lžičky cukru a vaříme. Po 10 minutách vyjmeme bobkový list, přisypeme skořici, předem uvařenou rýži (množství dle toho, jak máte rádi hustou polévku – my dáváme 10 vrchovatých lžic), přidáme pár kapek citrónové šťávy, krátce povaříme, ochutnáme, dochutíme solí a cukrem.

Tip: Uvařenou rýži můžete mít nachystanou do zásoby v mrazáku. Pokaždé, když budete vařit jako přílohu rýži, dejte jí do hrnce trochu víc a přebytek zamrazte.

Dobrou chuť!

Soňa

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy