Glosy

Nevlastníte akcie DreamWorks Animation? Chyba! Díky Kocourovi v botách vzrostly o 12 procent!

V pondělí akcie DreamWorks Animation vzrostly o 12 procent a to díky jejich nejnovějšímu filmu s hlasem Antonia Banderase – Kocour v botách, který vydělal o víkendu dalších 33 000 000 dolarů. A to  jen na domácí půdě Spojených států. Film zaznamenal nepatrný pokles oproti úvodnímu víkendu, kdy získal 34,1 milionu dolarů.

Shrek sám o sobě celosvětově vytěžil 115 milionů dolarů.

Tak se zdá, že je tato zelená obluda přese všechny své letité trable magnetem na peníze. Však také zrzavý Kocour v botách, který vypráví svůj příběh, co se vlastně odehrávalo před „tím slavným“ Shrekem, už značně hýbe peněženkami.

Přitom původně analytici pochybovali, že Kocour bude tak lukrativní. Byly tu jisté opodstatněné obavy, zdali už přeci jenom nebylo Shreka přespříliš. Jestli vůbec někdo bude ještě ochoten sledovat další díl, byť obsahově odkloněn od původního příběhu se zlobrem. Nezapomeňme však, jak Shrek naprosto excelentně nastartoval prvním a druhým dílem s bravůrně originálním tématem, který bořil dosud zaběhnuté mýty o krásných princeznách a dokonalých princích.

Upřímně ale, poslední dva díly shrekovské série za moc co do kvality nestály. Mně – jako laickému divákovi – připadaly už jaksi zmatečné a přesycené.

Kocour, který umí být roztomilým okatým koťátkem a také na druhou stranu tvrdým bojovníkem s kordem, jak se zdá, o sebe strach mít nemusí.

Do českých kin film dorazí 1. 12.

 

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy