Hobby,  inspirace z kuchyně,  Recepty,  Soňa Rivera

Zapečený chřest

Pokud jste mu dosud nepropadli, tak v této podobě vás chřest dostane. Zapečený dle našeho receptu je výborný jako teplý překrm, nebo lehká večeře. Neváhejte ho vyzkoušet, právě v těchto dnech je chřest na pultech obchodů v nejlepší kondici.

Co budete potřebovat:

½ kg chřestu, použít můžete bílý i zelený
cca 100 g sušené šunky krájené na tenké plátky
100 ml smetany na šlehání
20 – 30 g jemně nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
sůl

Bílý chřest oloupeme (u zeleného to není potřeba), zbavíme dřevnatého konce, vložíme do vroucí osolené vody a pět minut povaříme. Poté ihned vyjmeme a ponoříme do studené vody. Každý kousek chřestu omotáme plátkem sušené šunky a vložíme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a zapékáme 20 až 30 minut. Podáváme horké bez přílohy, nebo s malou bagetkou.

Sýry typu parmezán nebo Gran Moravia, se nepřidávají k jídlu proto, aby na něm vytvořily rozteklou vrstvu, ale aby použitým ingrediencím dodaly další chuť. Tyto sýry jsou chuťově velmi výrazné a proto jich stačí na posypání pokrmu opravdu málo. Nelekejte se tedy jejich ceny, bude vám stačit skutečně jen malý kousek a výsledek stojí za to.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy