Glosy

James Cameron doufá, že najde dosud neobjevené tvory.

James Cameron, autor Avataru, se chystá dobýt další cíl hraničící s lidskými možnostmi. Hodlá se osobně ponořit do Mariánského příkopu, „vyzbrojený“ hi-tech 3D kamerou a světly.

Pro představu: Mariánský příkop je podmořské údolí, které dosahuje délky přes dva a půl tisíce kilometrů a šířky téměř 70 metrů. Jedním z bodů je nejhlubší místo na zemském povrchu. Jedná se o 11 kilometrů pod hladinou severního Tichého oceánu. Existuje-li jiný hlubší podmořský příkop, pak není člověku znám.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Mariánský příkop se nachází u ostrova Guam. Miliardář a režisér James Cameron se hodlá ponořit do hloubky více jak sedm kilometrů! Jedná se o absolutně první sólovou misi, která směřuje k nejhlubšímu bodu na Zemi!

„Hluboké příkopy jsou posledními neprozkoumanými hranicemi na naší planetě, plné vědeckého bohatství, které by mohlo vyplnit sto let výzkumů,“ řekl Cameron.

Podle videa z National Geographic se James Cameron při ponoření do Mariánského příkopu chrání v ocelové kouli o šesticentimetrové tloušťce.

Toužil po prozkoumávání lidských možností a tajuplných míst už od dětství.

Přečtěte si více například zde: Video: James Cameron (Avatar, Titanic) natáčí podmořské dokumenty pro National Geographic.

Pomocí robotické paže a nastražených pastí bude v Mariánském příkopu sbírat různé živočichy s nadějí, že objeví dosud neobjevenou faunu. Na povrch přinese také vzorky skal a vody. Tyto materiály budou dále zkoumat geologové s dalšími specialisty. Zajímá je pohyb tektonických desek a jak lze přežít v extrémních podmínkách.

Podle Camerona nejde jen o lámání rekordů – sic je to v jeho „nátuře“ – ale hodně ho zajímají vědecké objevy.

„Všichni musíme být tak trochu praštění, že si myslím, že je možné udělat něco, co patří normálně do sféry vlád nebo vědeckých institucí,“ řekl Cameron.

Čekají ho ale také plány z filmového průmyslu, například 23. dubna přiletí spolu s Keanu Reeves do Pekingu na filmový festival, konající se v 28. olympijském parku.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy