Glosy

Video: James Cameron (Avatar, Titanic) natáčí podmořské dokumenty pro National Geographic.

Share

Jamese Camerona díky filmovým trhákům Avatar a Titanic zná celý svět. Věděli jste však, že James Cameron překonává rekordy nejen ve filmovém průmyslu? A to už od dětství. Má velmi houževnatou povahu a nebojí se žádných překážek. Jako malý kluk se nasoukal do drenážních trubek a vlnil se po zemi jako had.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

Ve středu chtěl překonat světový rekord, když se ponořil do pětikilometrového příkopu v Nové Británii (Papua Nová Guinea). Přesouvá se na svém sedmimetrovém plavidle, kterému přezdívá Deepsea Challenger („Vyzyvatel mořských hlubin“). Tento měsíc chce jít však ještě dál. Chystá se na svém Challengeru přesunout do západního Pacifiku a strávit šest hodin mezi místní mořskou faunou – úhoři, ryby a korýši.

Podle Camerona není nic zábavnějšího, než se dostat na místa, která člověk nikdy předtím neviděl. Vzrušení z červených koberců při přehlídce hollywoodských hvězd není vůbec nic ve srovnání se vzrušením, které mu přináší překonávání nebezpečných rekordů v kouzelné krajině. Cameron měl zatím štěstí, ale minulý měsíc při jeho akcích při havárii vrtulníku zemřeli dva lidé jeho posádky.

Podívejte se na video s Jamesem Cameronem pro National Geographic

Cameron v Austrálii postavil potajmu miniaturní ponorku. Stál také u zrodu soukromých kosmických lodí. National Geographic je jednou ze společností, která sponzoruje jeho expedice a pro ně přináší Cameron obrázky a filmy z jeho biologicko-vědeckých průzkumných akcí. Je vybavený speciálními kamerami, které zachytí i ty nejbizarnější podmořské tvory. Na palubě s ním je mimo jiné profesor genetiky Douglas Barlett, zajímající se zejména o mikrobiologický život pod hladinou moří a oceánů. V loňském roce se ponořil s kamerou do Mariánského příkopu, kde pozoroval obří améby, tajemné formy života skládající se z jediné buňky, které jsou schopny dorůst velikosti odpovídající až lidské pěsti.

National Geographic potvrdil, že veřejnost může sledovat Cameronovu výpravu na www.deepseachallenge.com.

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy