Glosy

Právníci ze 30 států žádají Google, aby přehodotnil své nové podmínky kvůli narušování soukromí uživatelů na internetu.

Share


Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Před časem jste u nás mohli číst o změnách googlovských podmínek.

Narážíte na jejich upozorňování na každém rohu, kdekoliv otevřete Google, nebo dokonce i emailovou schránku s gmailem vůbec nesouvisející. Google si jaksi „vyhmátnul“ miliony emailových adres, na něž zaslal upozornění o změnách svých pravidel.

Avšak to experty ani tak nerozčiluje. Právníkům ze třiceti států světa jsou trnem v oku nové podmínky samy o sobě, neboť podle nich jsou v rozporu se zásadami ochrany osobních údajů.  Odpůrci nových pravidel například nesouhlasí s tím, že by naše osobní data, která zadáme při nákupu jednoho produktu na Google měla být automaticky sdílena s ostatními produkty.

Nová politika shromažďování informací na základě uživatelovy aktivity na internetu, zahrnující v to klíčová slova na Google, dále účty na gmail a google+ a telefony se systémem Android, jsou trnem v oku 36 právním zástupcům, kteří se podepsali v dopise, adresovaném pro Google.

Nová pravidla ještě nevstoupila v platnost. Start je 1. března. Právníci a někteří politici žádají Google o některé úpravy. Nechtějí, aby byla ukládána historie uživatelů, která by mohla ohrozit jejich soukromí.

Google se včera vyjádřil, že je ochoten o zmíněných problémech diskutovat.

 

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy