Glosy,  Helena Herynková,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina,  Tiskové zprávy

Malá mořská víla jako dárek k Noci s Andersenem

Share

Audiotéka se letos rozhodla podpořit tradiční literární akci Noc s Andersenem natočením pohádky Hanse Christiana Andersena do podoby audioknihy. I když jste nebyli ani na jednom z míst, kde se o Noci četlo, můžete si Noc s Andersenem užít i v pohodlí domova právě poslechem audioknihy s hlasem Ladislava Freje.

Prvního dubna 2016 se konal již šestnáctý ročník Noci s Andersenem, na více než 1500 registrovaných místech po celé Evropě a ve vzdálenějších zemích, třeba v Austrálii. V České republice se nocovalo na více než 1200 místech. Tématem letošního ročníku je 180. výročí napsání pohádky Malá mořská víla.

logo800x150t

První Noc s Andersenem proběhla v roce 2000 v uherskohradišťské knihovně a pro letošní rok se zapojily stovky knihoven, škol a dalších institucí po celé České republice i v zahraničí. Každá instituce si program tvoří sama, hlavní myšlenkou je však připravit program pro malé účastníky s různorodou pohádkovou tématikou. Noc s Andersenem organizuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR s podporou Ministerstva kultury ČR.

Ukázku z audioknihy Malá mořská víla si můžete poslechnout ZDE.

Audiotéka letos nahrála audioknihu Malá mořská víla, kterou si mohou zájemci stáhnout zcela zdarma. Dojemný příběh, ve kterém víla obětuje kvůli lásce to nejcennější, co má – svůj hlas a život – načetl Ladislav Frej a je určen nejen dětem, ale i dospělým.

mala-morska-vila

Další informace a odkaz ke stažení audioknihy zdarma je dostupný ZDE.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy