Glosy

Izraelci “milují” Írán. Dnes o tom píše CNN. A co politici? Vzdají se své nenávisti?

Zájem celosvětově roste.

Ku píše Superrodiny: psali jsme 18. března o mírovém poselství: Obyčejní Izraelci vzkazují Íráncům: NIKDY NESVRHNEME BOMBY NA VAŠI ZEMI!. Dnes o tom píše také CNN.

Uvádí, že mezi oběma zeměmi není na vládní úrovni žádný dialog, stále je ve vzduchu cítit hrozba války. Z tohoto důvodu izraelský grafik Ronny Endry vytvořil webové poselství íránskému lidu.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

„Můj nápad byl prostý. Snažil jsem se dostat na druhou stranu. Je tam hodně řečí o válce. Írán se blíží k tomu, že nás bude bombardovat a my bombardování budeme opětovat. Sedíme a čekáme. Chtěl jsem říct tahle prostá slova, že válka je bláznovství,“ říká Endry.

Během několika hodin se ozvalo na tisíce lidí, kterým se nápad líbil. Všichni jsou nadšení. Izraelci mají možnost mluvit s Íránci a obráceně. Je to otevřená sociální platforma a politici nemají co do toho mluvit.

Lidé přidávají své fotografie, své vzkazy a příběhy. Superrodina poslala svůj vzkaz už 18. března! Zpětně na naše stránky přišlo pár lidí z tohoto webu.

Web vznikl ve speciální čas a právě dnes, kdy Íránci slaví svůj perský  nový rok  (přečtěte si více zde: Miliony lidí dnes slaví velký den. Proč?)

Barbie bez vlasů bojuje pro děti s rakovinou
Zdroj: Facebook

Navzdory různým kritikám k sociálním sítím v prostoru vzájemné komunikace mezi lidmi na celém světě, odlišné rasy a náboženství, jazyka, pohlaví, orientace, vzdělání, stylu života a tak dále, vedou na jedničku. Pořádají demonstrace, podporují dobré nápady (např. už jste četli toto? – I dívky bez vlasů mohou být krásné. Iniciativa pro Barbie bez vlasů má již přes 100 000 příznivců. A předchozí text – Plešatá Barbie pro holčičky po chemoterapii.), dělají přesně to, k čemu slouží.

Íránská a izraelská vláda by se měla nad sebou zamyslet a položit si upřímně otázku, proč tohle lidé opravdu dělají, a snažit se v dané věci myslet lidskými city a lidskou logikou.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy