Barbie bez vlasů bojuje pro děti s rakovinou
Glosy,  Ženy

I dívky bez vlasů mohou být krásné. Iniciativa pro Barbie bez vlasů má již přes 100 000 příznivců.

Share

 

Barbie bez vlasů bojuje pro děti s rakovinou
Zdroj: Facebook

Dvě ženy založily na Facebooku skupinu Beautiful and Bald Barbie! Let’s see if we can get it made, aby přesvědčily firmu Mattel k výrobě panenek Barbie bez vlasů zejména na podporu dívek po chemoterapii. (Více v předchozím článku zde). Skupina získala během pár dní přes sto tisíc členů, mezinárodní podporu, píší o ní renomovaná média na celém světě, lidé na svých blogách a na sociálních sítích.

Jedno z videí na zdi skupiny

Myšlenka se drtivé většině lidí zdá báječná. Podobné nadšení však Mattel nesdílí. Na svých oficiálních stránkách k této vlivné iniciativě neuvedl žádnou tiskovou zprávu. Pouze členka správní rady Mattel Children’s Foundation poslala e-mailové vyjádření, které bylo zveřejněno na zdi skupiny:

Ulovto 1„Předně my v Mattelu jsme poctěny, že věříte, že Barbie může reprezentovat takovou důležitou věc. Vážíme si a respektujeme tuto touhu, která byla vytvořena z vašeho podnětu. Neustále se snažíme nalézat nové a různé panenky, které lze přidat k naší řadě. A jak si jistě dovedete představit, dostáváme stovky vášnivých žádostí o různé panenky, aby byly přidány do naší kolekce.

Věnujeme se podpoře různých organizací pro děti a potřebám pro mnoho dobročinných činností. V posledních deseti letech sám Mattel a Mattel Children’s Foundation daroval 30 milionů dolarů a více než půl milionů hraček do dětských nemocnic po celé zemi. Podporujeme Mattel dětskou nemocnici UCLA a Národní asociaci dětských nemocnic a podobné instituce, které zahrnují přibližně 220 nemocnic. Mattel také aktivně podporuje po celém světě Nadaci pro děti postižené AIDS a Nadaci „Něco si přej“ (Foundation a Make-A-Wish).
Navíc mnoho z našich zaměstnanců odvedlo bezpočet hodin dobrovolnické práce pro tyto a další dětské organizace. Naše dary každoročně využívá nespočet chlapců a dívek v dětských nemocnicích, kteří mají různé nemoce a problémy, včetně rakoviny. Uvádím odkaz na některé z našich nedávných prací v této oblasti: http://www.youtube.com/watch?v=sn-FIKhBcxU

Jako matka a členka správní rady Nadace Mattel pro děti (Mattel Children’s Foundation) jsem hrdá, že pracuji ve společnosti, která podporuje řadu záležitostí pro děti a přináší úsměv na tváře milionů chlapců a dívek po celém světě.“

 Veselá Nohavice - Pestré české oblečení pro vaše děti

Tváří skupiny se stala také jedenáctiletá zpěvačka a skladatelka Miranda Finn se svou písní „Maybe I Can Change the World“

 

 

Když své video zveřejnila na YouTube, netušila, že se její píseň o čtyři dny později stane tématem pro tuto akci. Zakladatelka stránky Jane Bingham kontaktovala Mirandu Finn, zdali by píseň mohla podpořit iniciativu pro dětské onkologické pacienty, trpících vypadáváním vlasů v důsledku chemoterapie. I dívky bez vlasů totiž mohou být krásné.

 

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy