Glosy

Ministerstvo zdravotnictví varuje před nebezpečnými výrobky související s manikúrou.

Share

Máte rády upravené nehty? Dávejte si pozor na některé produkty. Ministerstvo zdravotnictví vydalo oznámení o mnoha nebezpečných výrobcích související s manikúrou. Vzhledem k jejich většímu množství je uvádíme ve speciálním článku a nikoliv jen v krátkých komentářích na Facebooku.

 1. Acrylic Liquid UP 2000 Purple

Dovozce – USA Nails & Beauty Supply Ltd, London, Velká Británie

Distributor: SNITT TRADE, s. r. o., Praha 2

Výrobek zajištěn v provozovně Nehtové studio v Děčíně.

U výrobku byl laboratorně prokázán obsah 95,8 % methylmethakrylátu (MMA).  Vysoké koncentrace MMA (80 − 90 %) mohou způsobit dlouhodobé poškození nehtů, jsou dráždivé při vdechování a pro kůži. Více informací zde.

Další obrázky na stránkách MZ

2. Sada plastových nehtů K.nail a Toe NAILS

Výrobce – neznámý, distributor – VULTURE Trade, s. r. o., Praha 4.

Výrobek byl zajištěn v Karlových Varech a v Chebu, obsahuje dibuthylftalát.

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že při použití výrobku může docházet ke kontaktu s kůží, přičemž látka dibuthylftalát, která nesmí být součástí složení kosmetických prostředků, může přestupovat do organizmu, kde představuje riziko pro reprodukci či může nepříznivě ovlivňovat zdraví zejména u citlivých skupin obyvatel.

Více informací zde.

3. Sada plastových nehtů UNIQUE MODE, ART NAIL a Nail Art

Výrobce, země původu ani dovozce – neuveden

Distributor: VULTURE Trade, s. r. o., Praha 4. Prodáváno v Karlových Varech – Bohatice, v Chebu a Nejdeku. Výrobek obsahuje rovněž dibuthylftalát.

Více informací zde.

4. Sada plastových nehtů K.nail a Lameila

Výrobce a země původu neznámá (nejspíš Čína). Distributor VULTURE Trade, s. r. o., Praha 4. Prodáváno v Karlových Varech – Bohatice, v Chebu a v Chodově.

Výrobky opět obsahují dibuthylftalát. Více informací zde.

5. Sada plastových nehtů French Nail a Meijiaer

U některých výrobků uvedena neexistující firma (Moené, Příbor), země původu, dovozce a distributor neuvedeni.

Výrobky se prodávaly v Karlových Varech – Bohatice a v Chodově.

Zboží opět obsahuje dibuthylfthalát.

Nebezpečných výrobků tohoto charakteru bylo zajištěno více. Zákazníka by měla před takovými produkty v prvé řadě varovat příliš nízká cena, neoznačení zemi původu, výrobce, popř. distributora atd. Pokud chcete mít krásné nehty, svěřte jejich péči specialistům, nakupujte k tomu určené výrobky ve specializovaných prodejnách a kamenných obchodech. Vyhýbejte se tržnicím a některým pochybným obchodům, nabízející zboží mnohdy za velmi podezřele nízké ceny.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy