Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina,  Ženy

Strakaté pohádky ze šuplíku

Share

Vodníci, princezny, ale i strašidla a chytrá zvířátka jsou hrdiny pohádek Františka Nepila. Díky veselé knížce Strakaté pohádky můžete poznat na dvě desítky nových.

 

Strakaté pohádky pocházejí z pozůstalosti Františka Nepila. Většina z dvanácti pohádek patří k souboru, jenž sestavil ještě sám autor. Zdena Nepilová a Ivana Hutařová přidaly k osmi původním ještě čtyři, které vznikly ve zhruba stejné době a vyšly v dětských časopisech.

František Nepil uměl kouzlit se slovy, hrál si s jazykem, miloval naši krásnou řeč a dobře vyprávěné příběhy. Z jeho fejetonů dodnes dýchá pohoda, klid a jemný humor. Stejné spisovatelské umění se skrývá i v autorových pohádkách.

Seznamte se s pejskem, který se naučil od koček lhát a předal to všem dětem. S králem, který byl nafoukaný až hrůza, ševci, jemuž se nevyplatilo žalování na druhé. V knížce se objeví i chytré veverčátko, zvědaví kosáci či honicí pes Voříšek.

Strakaté pohádky, vycházející v nakladatelství Knižní klub v edici Pikola, udělají radost všem malým i velkým milovníkům krásných vyprávění, a těm, kteří si oblíbili laskavý humor Františka Nepila. Nechte se pozvat do světa, kde dobro vítězí nad zlem, děti dojdou poučení a dobré skutky jsou po zásluze odměněny.

 

Nejnovější příspěvky na webu:
[pt_view id=”8f01f87e0f”]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy