Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  rodina

Veselý zvěřinec do kapsy

Share

Žirafy, sloni, psi, hadi, opice. Tihle všichni a ještě mnozí další defilují v knize Kapesní zvěřinec. Útlá, drobná knížka se může stát velkým a vtipným dárkem.

 

Kapesní zvěřinec je přehlídkou nejrůznějších zvířat světa, divokých i zdomácnělých, vystupujících v něžných, humorných básničkách. Knížka, vycházející v nakladatelství Šulc – Švarc, se může stát ideálním dárkem pro sběratele knih Jiřího Žáčka, milou pozorností, kteří si rádi počtou v dobré poezii, ale i pro ty, jimž se prozatím básničky vyhnuly. Možná se lehké Žáčkovy rýmy stanou jejich novou láskou.

Jiří Žáček je autorem svěžích a hravých básniček, dětských říkadel a apokryfů, něžných sonetů i písňových textů. Již dávno se zapsal do srdcí českých čtenářů. I ti, kteří odmítají číst poezii, rozhodně některé z děl a dílek Jiřího Žáčka potkali. Možná jej dokonce citují, aniž by věděli, že je to on.

Jiří Žáček (z archivu nakladatelství)

Tento autor rovněž stvořil neoddělitelný a dlouholetý tandem s malířem a ilustrátorem Adolfem Bornem. Born už svůj poslední obraz bohužel domaloval, a tak se do ilustrování Žáčkových knih vrhli jiní. Ilustrací pro právě vycházející knížku Kapesní zvěřinec se chopil Boris Pralovszký. Jeho jednoduché ilustrace ve stylu kreslených vtipů dokonale dokreslují krátké zvířecí hříčky.

Ponořte se do veselých textů, zábavných básniček a objevte nečekané ve zvířecí říši.

Nejnovější příspěvky na webu:
[pt_view id=”8f01f87e0f”]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy