Detektivky,  Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Mistři krimi v jedné knize

Share

Detektivky, thrillery a krimi žánr obecně bývá obvykle považován za lehký a odpočinkový. Povídky, u nichž se tají dech a zrychluje tep však svědčí o něčem jiném. Ještě navíc, když se do nich pustí nejlepší američtí krimi autoři.

963_americke_krimipovidky

Povídková antologie Nejlepší americké krimipovídky, vydané nakladatelstvím Domino, jsou skvělým výběrem toho nejlepšího, co americká krimi v současné době nabízí. James Patterson, sám vynikající autor thrillerů, přizval dalších devatenáct mistrů krimi a nechal tak vzniknout sbírce, v níž nebudete vědět, koho číst dřív.

Namátkou vyberu jen pár z nich. Svou povídku přidali například Jeffery Deaver, Lee Child, Dennis Lehane, Joyce Carol Oatesová a mnozí další. Tito i ostatní jsou věhlasnými autory napínavých příběhů, a navíc se vyznají v královské literární disciplíně. Napsat dobrou povídku totiž není žádná legrace, vetknout plnohodnotný příběh do pouhých několika stránek už chce pravý spisovatelský um.

Autoři z knihy Nejlepší americké krimipovídky toto umění naštěstí ovládají dokonale, a tak se můžete těšit na povídky temné, napínavé, dech beroucí. Na příběhy, u nichž tuhne krev v žilách a zastavuje se dech. A samozřejmě ani překvapivé konce, které byste nevymysleli ani v nejdivočejších snech, nejsou ničím neobvyklým.

Antologie Jamese Pattersona jsou oblíbené a známé pro citlivý výběr autorů i témat, a nejnovější americké povídky rozhodně nezůstanou zahanbeny. Chcete-li si přečíst opravdu to nejlepší ze současné americké krimi knihovny, je tato kniha právě pro vás.

Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′

srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy