Glosy

Brendon Burchard: Náboj

naboj-mensiPojďme zalistovat parádní  knihou, učebnicí a návodem, jak funguje mozek! V každém z nás je způsob, řekla bych až mechanický způsob, jak aktivovat svůj mozek a rozpálit ho tak, že vám začne nikoliv překážet na vaší cestě životem, ale ukáže vám cesty takové, o jakých jste snili – nebo dokonce vůbec nesnili. Autor vás naučí se zhodnotit střízlivýma očima, najít své slabiny i svá silná místa, položit si otázky, které byste si stoprocentně bez této knihy nepoložily, a poté si na ně i odpovědět.

Co mne třeba vůbec nenapadlo?

Přiznám se, že  jsem se při čtení knihy několikrát zarazila, protože autor položil otázku, která by mne samotnou nikdy nenapadla. Za všechny dám jeden příklad. O něco se snažíte, máte nějaký sen a víte, že vás okolí moc motivovat nebude. Jasně, to se stává, jít hlavou proti zdi? Ne… tak co? Nejenže vás tady Brendon Burchard ujistí, že má smysl na svých snech pracovat a rozeznat je ve svém nitru, obklopit se lidmi, kteří mají podobné smýšlení (tak to by mne ještě napadlo, ale…) ale položil otázku Jak přesvědčit ty, kteří vám házejí klacky pod nohy?

Faktem bohužel je, že odpovědí tady moc nenajdete, to už je spíše na každém a na individuálních vztazích v rodině či v širším okolí, případně i v pracovním prostředí, ale už jen ta hlodavá otázka, která nevede k nízkému sebevědomí, ale zasévá to správné semínko, jež může vyklíčit. Jak motivovat druhé k tomu, aby se za váš nápad také postavili?

Podobných otázek je kniha plná. Vyhraďte si na ni více času, protože vás při čtení častokrát zastaví. Působí přesně na mozek a má proč!

Je to čirá psychologie a neurologie – návod k použití lidského mozku

Není to ezoterika, není to nic duchovního, nehledejte tu energetická léčení a snímání vašich starostí za vás… je to obyčejná neurologie a psychologie. Jasně, skvěle, přímo a bez zbytečných slov okolo dostanette návod, ale hlavně otázky, které jsou přímo na tělo. Budete se ke knize vrace několikrát, dokáže vás pořádně nakopnout!

Nakonec jsem měla pocit, že mám chuť se do knihy začíst ještě jednou a posléze opět – a snad si udělat i pár výpisků a to i přesto, že jsem využila prázdné části knihy k tomu, abych si společně s autorem pod jeho vedením ujasnila své vlastní priority a fungování. Nechte si tuto Burchardův náboj rozležet v hlavě i s odpověďmi, které vás napadnou jako první. Všechno má svou vypovídací a časovou hodnotu – za týden všechno možná uvidíte jinak.

Měla jsem vtíravý pocit, že jsem si prošla jakousi terapií a informací bylo až příliš. Určitě je vhodné se zpětně v knize vracet na místa, kde si potřebujete o něčem znovu popřemýšlet.

Třeba to o stresu….

„Stres, který během života pociťujeme, zřídkakdy souvisí s opravdovou změnou – takovou, která plně využívá našich schopností a díky které se cítíme naplnění a rosteme. Většina stresu v dnešní době pochází z rozptylování a odkládání věcí. V době informační přesycenosti a přístupu k vysokorychlostnímu internetu zkrátka příliš mnoho z nás tráví spoustu času nedůležitými činnostmi a pak nestíhá. Přidejme k tomu sklon k liknavosti, protože naše povinnosti nás ve skutečnosti nezajímají, a s blížícími se termíny nám věci začnou přerůstat přes hlavu. Neustále si připadáme zahlcení prací, takže už v našem životě „na něco dalšího prostě nezbývá čas“.

Jak si vybíráme správné výzvy? Mají společných pět věcí. Vyžadují plné soustředění, naplno vytěžují naše úsilí a schopnosti, dostaneme šanci poměřovat svůj výkon (s minulostí nebo s jinými), aktivujeme si smysl pro dokončení té práce nebo úkolu a vždy se tady počítá i s pocity malých vítězství. Tato vítězství umožňují pocítit – daří se nám? A nakonec přijdeme s tím  – hele, já to dokázal!

Je to návod, jak zdolat život. Není to jednoduché a nikdo tu nic neudělá za vás. O to cennější tato kniha pro mne je. Protože motivuje překonat bolest a jít dál. Protože tam, za tou bolestí, je vítězství!

O autorovi:

Brendon Burchard je zakladatel Experts Academy a autor bestselleru Zlatá vstupenka. Díky své životní filozofii, kterou předává, se stal jedním z nejlepších motivačních a marketingových trenérů a jeho knihy, videa, on-line kurzy a vystoupení každý měsíc inspirují téměř dva miliony lidí po celém světě. Brendon Burchard měl to štěstí, že dostal svoji „zlatou vstupenku“ – druhou šanci na život – poté, co přežil vážnou autonehodu. Svůj život zasvětil tomu, že pomáhá druhým znovu objevit životní náboj a jejich jedinečné životní poslání. Jako jeden z nejžádanějších trenérů současnosti vystupoval spolu s Jeho Svatostí dalajlámou, Deepakem Choprou, Marianne Williamsonovou, Davidem Bachem, Brianem Tracym, Debbie Fordovou a dalšími. Mezi jeho klienty patří lidé náležející ke špičce korporátního světa i světa celebrit a jeho semináře  navštěvují manažeři a podnikatelé z více než padesáti zemí. www.brendoburchard.com

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com, 2016

Renata Petříčková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy