Glosy,  Hry,  Pro rodiče,  rodina,  Tiskové zprávy

Zábava pro předškoláky i školáky

Share

Nakladatelství Grada myslí na předškoláky, malé školáky i jejich dospěláky a připravilo pro ně dvě knížky, které zaženou nudu a ještě děti něčemu naučí. Matematika se stane hrou a velkou legrací a děti si budou svá stáda koní, kraviček a ovcí, i celé rodinky ježků a žabek kreslit úplně samy.

Versovane_kresbicky

Knížka Veršované kresbičky pro kluky a holčičky autorky Romany Suché s krásnými ilustracemi Miroslava Ostrého pomůže dětem naučit se kreslit jednoduché obrázky. Určitě vás už někdy děti požádaly, abyste jim nakreslili třeba lva nebo opičku. A vy jste přemýšleli, jak je to naučit, aby to nebylo moc těžké, ale zároveň aby každý hned poznal, co na obrázku je. V knížce najdete řadu návodů, jak jednoduché obrázky nakreslit. A aby přitom bylo víc zábavy, je každý doprovázen básničkou, která dětem pomáhá snadněji zvládnout jednotlivé fáze kreslení.

Zároveň, díky předkresleným obrázkům, mohou děti při zábavném kreslení nenásilně rozvíjet své grafomotorické dovednosti. Dítě obtahuje linie a trénuje tak kreslení rovných čar, obloučků i koleček.

OB_Matika_2.indd

Druhou novinkou z nakladatelství Grada je Zábavná matematika pod polštář autorky Laury Overdeck, s moderními ilustracemi Jima Paillota. Matematika nepatří mezi nejoblíbenější školní předměty. Obavám z počtů chce zabránit barevná knížka plná bláznivých matematických úloh zaujme i zapřísáhlé odpůrce počítání.

Každá z pěti kapitol je věnována zábavnému tématu – zajímavým zvířátkům, zvláštně se chovajícímu jídlu, netradičním dopravním prostředkům, neobvyklým sportům či pozoruhodným povoláním – zkrátka věcem, se kterými se v klasických učebnicích děti nesetkají. Téměř čtyřicet témat začíná krátkým poutavým příběhem, který vede ke třem příkladům různé úrovně.

Předškolní děti se seznamují se základy sčítání, odčítání a porovnávání hodnot v úrovni nazvané Předškoláček. Kategorie Šikulka už počítá i s dvoucifernými čísly, násobí a řeší logické hádanky. Příklady pro Chytrolíny potrápí mladé počtáře řešením komplikovanějších úloh s  využitím kombinací všech početních operací. Všichni čtenáři, nejen děti, ale i rodiče či prarodiče, si mohou vybrat obtížnost, která jim bude vyhovovat nejvíce. Zvláště rodiče pak ocení správné řešení úloh.

Obě publikace jsou určeny předškolákům, malým školákům, rodičům, prarodičům i učitelkám v mateřských školách. Možná knížky ocení i starší sourozenci malých nezbedů, aby je měli čím zabavil při hlídání.

 

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

 

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy