Soutěž

Soutěž o komiks MYŠÍ HLÍDKA, ZIMA 1152

rytiri-mysiho-stredoveku

 

Superrodina.cz spolu s COMICS CENTRUM.CZ vyhlašují soutěž pro všechny milovníky komiksů, a zejména pak čtenáře od devíti let o tři publikace MYŠÍ HLÍDKA 1152 – ZIMA. Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v řadě zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.

Zaujal vás titul? Chcete si ho pořídit? Podívejte se na stránky COMICS CENTRUM.CZ, v nabídce je mnoho dalších zajímavých komiksů. A nebo pojďte zkusit Štěstěnu a zasoutěžit si o jeden ze tří výtisků.

Podmínky soutěže:

Napište nám nejpozději do 20. 11. 2016 do půlnoci na admin@superrodina.cz (předmět zprávy: MYŠÍ HLÍDKA) odpověď na následující dvě otázky:

1) Věděli jste, že knihy přímo v prodejně ComisCentrum jsou vždy v nabídce se slevou? S jakou?

2) Myší hlídka 1152 – Zima je pokračováním předchozího dílu. Napište nám datum, kdy vyšel.

 

Po skončení soutěže e-maily budou rozděleny na třetiny, z nichž každý poslední v třetině obdrží z nakladatelství výhru. Hodně štěstí!

O knize

Myši, svádějící nekonečný boj o přežití a o to, aby se jim dobře dařilo v drsných podmínkách světa plného dravců, si na svou obranu založily Myší hlídku. Její členové jsou průvodci, průzkumníci, počasníci, stopaři a ochránci myší žijících na územích mezi teritorii. Udržují bezpečné hranice, vyhledávají nové bezpečné cesty mezi vesnicemi a provázejí po nich karavany se zbožím. V případě útoku se musejí postavit každému zlu a nebezpečí, které ohrožuje jejich teritoria.

Podzim 1152 zanechal Myší teritoria zcela nepřipravená na zimu. Nespokojený hlídkař Půlnoc totiž shromáždil armádu s cílem dobýt Opevněnou Hůrku a zabít Gvendolínu, matronu Myší hlídky. Boj s nimi tak připravil Hlídku o čas.

Jakmile se roční období přehoupla do zimy, začaly na Myší teritoria doléhat velké potíže s nedostatkem potravin a lektvarů. Gvendolína svolala jedenáct svých nejlepších hlídkařů a pověřila je, aby jako její vyslanci co nejrychleji zajistili potřebné zásoby.

Příběhy Myší hlídky obdržely mnoho cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu.

mysi-hlidka-zima

David Petersen vytvořil obraz středověku ve světě myší. „Hlídka“ je skupina vybraných bojovníků (myší a myšáků), která chrání cesty před predátory a pomáhá vytvořit bezpečný svět pro život. V prvním příběhu z podzimu myšího roku 1152 odhalila trojice přátel při plnění běžného úkolu zrádce. Petersenova sága o skupince statečných myší se rozvinula z jednoduché úvahy o tom, že tito hlodavci by mohli mít svébytnou kulturu. Mladý výtvarník ji začal promýšlet a splétat napínavé příběhy. Komiksy o Myší hlídce obdržely řadu cen v mnoha zemích světa. Dostaly například několikrát Cenu Willa Eisnera a časopisem Wizard byla Myší hlídka vyhodnocena jako nejlepší nezávislá dobrodružná kniha roku 2006. Server IGN.com ji navíc ocenil jako nejlepší nezávislou knihu a byla také bestsellerem podle listu New York Times. V současné době připravuje 20th Century Fox filmovou adaptaci celé ságy, pod přísným dohledem autora – Davida Petersona.

mysi-hlidka-ukazka

„Kritici na Petersenově práci oceňují klasický hrdinský příběh, kresbu s úžasnými barvami i propracovanost a detailnost“ vysvětluje šéf nakladatelství Comics Centrum Václav Dort. Stejně jako u prvního dílu, vydalo nakladatelství Comics Centrum knihu v atraktivním a přitom málo obvyklém čtvercovém formátu. Překladu se opět zhostil Jan Kantůrek, kterému se podařilo nalézt české ekvivalenty jmen, jež v sobě nesou původní dynamiku postav a zeměpisných názvů.

mysi-hlidka-ukazka2

David E. Petersen (1977) je americký komiksový tvůrce, který se nejvíce proslavil svou sérií „Myší hlídka“. Vystudoval výtvarné umění na Michiganské univerzitě.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

 

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy