Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

S Človíčkem kolem dějin

Share

Chod dějin od pradávna ovlivňují velcí muži a ženy. Ale celá společenství vždy stojí na jednom malém, obyčejném človíčkovi. Bez něj by nebyl svět tam, kde je. Vydejte se na zábavnou výpravu dějinami s knížkou Človíček v trojobalu.

IMG_20160110_131027

Proč je Človíček právě v trojobalu? Jelikož jsme stejně jako řízek uzavřeni několika vrstvami zvyků, povinností a pravidel. Na rozdíl od řízku si některé vrstvy neseme s sebou od narození, další se na nás nabalují cestou životem. Filip Jan Zvolský, autor čtivé a lehce stravitelné povídkové knihy Človíček v trojobalu, zve čtenáře na napínavou cestu časem a zamýšlí se nad úlohou obyčejných Človíčků ve společnosti.

Filip Jan Zvolský se rozhodl na krátkých, povětšinou úsměvných povídkách ukázat, že všechny dějinné události a historická období měly svého Človíčka, malého, nenápadného člověka, který se ne vždy vlastní vůlí stává hybatelem dějin. Od pravěku do 21. století můžeme najít příběhy, za nimiž se skrývá nějaký nedůležitě důležitý Človíček nebo Človíčková. Že tomu nevěříte a není to pravda? Dobrá, možná ne všechny příběhy knihy Človíček v trojobalu se staly přesně tak, jak o nich píše autor, ale při jejich čtení se rozhodně pobavíte.

IMG_20160110_131100

Navíc autor vyprávění doplnil i vlastními veselými ilustracemi. A na úplný závěr ještě malá douška. Až vezmete knihu poprvé do ruky, povšimněte si knižního přebalu. Zvolského Človíček je totiž skutečně v trojobalu!

ČLOVÍČEK V TROJOBALU, Filip Jan Zvolský
vyšlo v roce 2015
www.filipjanzvolsky.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy