Glosy,  Kultura,  Tiskové zprávy

Proč já si nevzala Pištu Hugnágla!

Share

Maďarská rodinka Smolíkových, která provázela dětství snad každého děcka od šedesátých let do konce 20. století, v květnu ožije. V pražském divadle Studio DVA připravují inscenaci na motivy populárního maďarského kresleného seriálu Rodina Smolíkova. Od konce května se tedy mohou diváci těšit na nové dobrodružství.

smolikovi

Smolíkovi a jejich podivuhodné dobrodružství, představení s písničkami na motivy kultovního maďarského animovaného seriálu autora Hánusze Miró vznikne v režii Miroslava Hanuše a bude určeno pro diváky od sedmi do sto sedmi let.

Proslulá maďarská rodinka už potěšila svými veselými a ztřeštěnými příběhy nejméně půl zeměkoule. Od konce května budou mít diváci možnost spatřit je v divadle a tedy živé. Jako hlava rodiny, Pepa Smolík, se představí Bohumil Klepl, jeho ženu Gábi ztvární Eva Holubová. Můžeme se těšit na geniálního Ládínka v podání Václava Jílka i prostořekou Týnu, kterou bude hrát Jana Stryková. Stejně tak se na jevišti objeví Radim Madeja jako pes Zorro a Michaela Váňová jako kočka Žofie. Nebojte se, že by se v inscenaci neobjevil ani jejich neodbytný soused dr. Halíř. Této role se ujal Jiří Ployhar.

V novém dobrodružství je jistě čeká mnoho humoru a rozličných úskalí, jimiž budou muset proplout. Prožili společně už mnoho příhod, ale ještě nikdy se nevydali Ládínkovou nafukovací kosmickou lodí na výpravu do vesmíru. To se jim nečekaně přihodí až v tomto zbrusu novém příběhu. Přistávají na planetě, kterou neznají nejen oni, ale ani vy. Co je tam potká a jestli se vrátí zpět do svého klidného (většinou) domu, už diváci zjistí v nové inscenaci Studia DVA.

Součástí tvůrčího týmu je také scénograf Hynek Dřízhal, kostýmní výtvarnice Samiha Maleh a autor hudby Milan Potoček. Premiéra je plánována na 28. května.

STUDIO DVA, www.studiodva.cz

 

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy