Glosy

Zemřel thajský miliardář, který vynalezl RedBull.

Share
Zdroj: Arne Müseler

Thajský miliardář, který přibližně před třiceti lety vynalezl světově proslulý energetický nápoj Red Bull, zemřel dnes ve svých 89 letech. Oznámila to thajská státní televize MCOT. Podle oficiální zprávy manažera Thajské Asociace Nápojového Průmyslu –  Chaleo Yoovidhya, jeden z nejbohatších mužů světa, zemřel přirozenou smrtí.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Chaleo Yoovidhya založil firmu TC Pharmaceuticals a v roce 1970 přišel s novým energetickým nápojem, který pojmenoval Krathing Daeng.Tento název se pak přeložil do angličtiny – Red Bull – a takto ho zná celý svět.

Nápoj se nejprve proslavil mezi thajskými kamioňáky a dělníky. V roce 1984 se Chaleo Yoovidhya spojil s rakouským partnerem a rozšířil Red Bull do celého světa.

Původní Red Bull však nebyl přesně takový, jakého znají vaše chuťové buňky. Ten vznikl v roce 1987 za přispění Dietricha Mateschitze. Spolu s Chaelo Yoovidhyou vytvořili nápoj na míru západního uživatele (například se přidaly bublinky). A díky jejich invenci se stal Red Bull nejoblíbenějším energetickým nápojem na světě. Ročně se prodá zhruba 3 miliardy plechovek.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy