Glosy,  Kultura,  Tiskové zprávy

Hudba minulých staletí prozáří sychravé podzimní dny

Do překrásných prostor Letního refektáře Strahovského kláštera přilákal posluchače již v pondělí 20. října úvodní koncert podzimní řady 14. cyklu Barokních podvečerů. Program koncertu, věnovaný tvorbě zejména německých barokních autorů, stavěl na motivu cesty, vzájemných vlivů a kontaktů, jejichž společným jmenovatelem je ve své době proslulý orchestr u saského dvora v Drážďanech.

Ve virtuózních sólových koncertech a orchestrálních skladbách Georga Philippa Telemanna, Johanna Georga Pisendela, ale také například Antonia Vivaldiho, se blýskli členové rezidenčního souboru Collegium Marianum v čele s uměleckou vedoucí flétnistkou Janou Semerádovou a houslistkou Lenkou Torgersen.

Jana Semerádová (Foto: Petra Hajská)

Barokní podvečery pořádané souborem Collegium Marianum v autentických prostorách historické Prahy chtějí přiblížit bohatý hudební život v 17. a 18. století. Kromě Strahovského kláštera, do jehož Letního refektáře zavítá koncertní cyklus poprvé, se koncerty podzimní řady konají v Refektáři kláštera dominikánů a v Divadle Rokoko.

Ke spolupráci na druhém koncertě 25. listopadu přizvalo Collegium Marianum také vokální těleso Cappella Mariana. Společně přednesou koncert s hudbou italských renesančních autorů. Na 28. prosince si Collegium Marianum spolu s loutkohereckou divadelní společností Buchty a loutky připravilo představení originální „pastýřské hry“ se zpěvy a loutkami a s vánoční tématikou.

Více informací na www.baroknipodvecery.cz.

BAROKNÍ PODVEČERY, pořadatel Collegium Marianum – Týnská škola

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy