Helena Herynková,  Knihy

Komplikovaná Komplikace: americký detektivní příběh, který vás zavede do Prahy

Komplikace je zápletka, neznáze nebo nemoc přidružující se k první nemoci. Anebo může být komplikací jakákoliv nadstandardní funkce hodinek přesahující zobrazení hodin, minut a vteřin. Takovou komplikací se tedy mohou stát kalendáře, fáze měsíce, znamení zvěrokruhu, ale i různé extra strojky, například žertovné.

Teď si možná říkáte, proč ten hodinářský úvod. Odpověď je snadná. Dnes vás totiž chceme seznámit s thrillerem Komplikace, v němž jedny komplikované hodiny sehrají velkou roli.

Lee Holloway musí rozluštit mnoho tajemství dříve, než ho dostanou jeho pronásledovatelé… Lee žije poklidným životem, než zjistí, že jeho otec zemřel a bratr Paul byl dokonce zavražděn. Stopy vedou do Prahy. Do města, kde by nějaká tajemná Věra snad měla vše osvětlit. Navíc se městem potuluje sériový vrah, jenž, z důvodů známých jen jemu, amputuje svým obětem pravou ruku. Lee se však nevzdává, nenechá se zastrašit vrahy ani bohatou pražskou historií, opředenou mnohými legendami. Síť tajemných intrik se utahuje a hlavnímu hrdinovi se jeho pátrání možná šeredně nevyplatí…

Snad jsem v poslední době přečetla moc vynikajících detektivek, nebo jsem příliš velký pražský patriot, ale Komplikaci bych označila spíše za průměr. Rozhodně bych příběhu Lee Hollowaye nepřisoudila přízvisko „fantastické“ či „svěží“.

Nejspíš je to také tím, že si dost dobře nedovedu představit Američana, který se sem vydá na vlastní pěst pátrat po bratrovi a jeho jediným vodítkem je dopis od neznámé Věry.

Budiž ale autorovi připsáno k dobru, že si velmi dobře pohrává se změnani časů, míst a prostředí, a tím udržuje čtenáře v příjemném napětí. A tak se děj prolíná od dob rudolfínských, přes dobu komunismu až po současnost a události opravdu komplikují hlavnímu hrdinovi život.

Já jsem si knihu příliš neužila, ale máte-li rádi zamotané zápletky a záhadné pátrání po neznámém – po Rudolfově komplikaci – může se pro vás stát Adamsonova Komplikace příjemným společníkem na deštivé nebo zasněžené odpoledne.

KOMPLIKACE, Isaac Adamson

vydalo nakl. Paseka v roce 2013

www.paseka.cz

Helena Herynková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Komplikovaná Komplikace: americký detektivní příběh, který vás zavede do Prahy

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy