Helena Herynková,  Hobby,  Knihy

Radost z korálkování

Share

Chcete být originální a obdarovávat své blízké jedinečnými dárky? Nebo už jste propadli kouzlu korálkování dávno a chtěli byste se ještě zdokonalit? Snadná pomoc, pro všechny je tu knížka Korálkování: Výroba šitých šperků.

Autorka Darí Fejtková říká, že život je jako náhrdelník. A mluví-li o svém životě, rozhodně pravdu. Než se totiž začala zabývat korálky profesionálně, prošla několika „štacemi“. Konstatuji, že je dobře, že opustila nemocnici i kalkulačku, a díky tomu se můžeme učit nové postupy ve výrobě šitých korálkových šperků. Darí Fejtková je rovněž autorkou a koordinátorkou charitativního projektu Korálek ke korálku a mimo jiné spolupracuje s o. s. Múzy dětem.

A díky její knížce o šitých špercích si může krásné a veselé kousky vyrobit každý. Samozřejmě, že nejprve se seznámíte se základy korálkování, aby mohli tvořit i ti, co jim právě spadl do klína první korálek. Ti zručnější (či znalejší) začátek přeskočí a rovnou se vrhnou na 18 neotřelých, krásných i inspirativních projektů, které autorka nabízí.

Nechce se vám vyrábět přesně takový šperk, jako je v knize? To pochopitelně nemusíte. Vše si upravte podle sebe a využijte jen precizně a velmi kvalitně podaných postupu a vysvětlivek.

Abych dokázala, že podle knihy opravdu vyrábět lze, inspirovala jsem se jedním z náramků a vyrobila veselé náušnice.

Korálkování nabízí rozličné styly a možnosti. Máte-li chuť na šité šperky, je kniha Korálkování: Výroba šitých šperků od nakladatelství Fragment rozhodně dobrou volbou.

KORÁLKOVÁNÍ: Výroba šitých šperků, Darí Fejtková

v roce 2013 vydalo nakl. Fragment

Helena Herynková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Radost z korálkování

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy