Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina

Škola pro malé strašidláky

Bubáci, strašidla a jiné děsuplné příšery neumějí strašit a nahánět hrůzu hned od narození, jak by se mohlo zdát. Jako každé jiné děcko musejí chodit do školy a všechen strašidelný um se nejprve naučit. Takhle to alespoň říká spisovatelka Lenka Rožnovská ve své nové knížce Strašidelná škola, vycházející v nakladatelství Grada.

strasidelna-skola

Jak taková Strašidelná škola vypadá? Kde vezmou malí strašáci učebnice, a jaké mají předměty? Celý strašidelný svět stvořila Lenka Rožnovská ve veselé knížce pro malé čtenáře už od první třídy. V Černém lese, za hlubokou tůní porostlou žabincem, se nachází strachuplné místo, kde se rodí všechna ta strašidelná cháska. Když se malí bubáčci a bubužínky narodí, nejsou k ničemu, strašit neumějí, kvílet, nadávat, ani se pitvořit. Na to právě musejí chodit do školy, aby dostali výuční list a mohli vyrazit strašit do světa lidí.

Narodil se tu i malý bubáček Bubuš. Jeho mámou i tátou je samotný pan ředitel pověstné strašidelné školy, veliký Huhaboj. Nový strašidlák, kterého pak pojmenují Bubuš, se mu ale nějak nevyvedl. Je vystrašený, s roztomilýma očima jako dvě studánky. Jakpak bude asi tenhle malý trumbera prospívat ve škole? Povede se mu vůbec složit všechny zkoušky a dostat výuční list? Nu, co si strašidlácký pantáta nadrobil, musí taky sníst. Takže honem vezme Bubuše do učení.

V knížce Strašidelná škola děti poznají spoustu příhod malého Bubuše, prožijí s ním strašidelný školní rok. Seznámí se také s dalšími strašiškoláky, panem učitelem Alotrajsem, paní učitelkou Kvílindou i školníkem Krucajdou. Jak ale celé vyprávění dopadne a stane-li se popletený Bubuš právoplatným bubákem, co už musejí děti zjistit při čtení.

Knížka Lenky Rožnovské je doplněna roztomilými ilustracemi kreslíře Vhrsti, které si děti zaručeně na první pohled zamilují.

Bu, bu, bubáček Bubuš si bere školní brašnu a vyráží do třídy pana učitele Alotrajse. A když se bude dobře učit, bude možná jednou strašit i vaše děti.

STRAŠIDELNÁ ŠKOLA, Lenka Rožnovská
vydalo nakladatelství Grada, v roce 2015
www.grada.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy