Kultura,  Tiskové zprávy

Namaluj svého oblíbeného hrdinu!

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A.  Komenského v Praze

a

Slovenská pedagogická knižnica v Bratislavě vyhlašují

k Mezinárodnímu měsíci školních knihoven 4. ročník česko-slovenského projektu pro základní školy

Záložka do knihy spojuje školy:

Namaluj mi svého oblíbeného literárního hrdinu

 

         Cílem projektu je navázání kontaktů mezi českými a slovenskými školami a podpora čtenářství prostřednictvím výměny záložek do knih. Děti vytvoří záložky do knihy, na kterých libovolnou technikou ztvární svého oblíbeného literárního hrdinu, a vymění si je s partnerskou školou ve Slovenské republice. Výměnu záložek mohou školy využít k navázání spolupráce, kontaktů nebo poznání života dětí na Slovensku a zároveň jako průřezové téma do Školního vzdělávacího programu nebo jako součást školního projektu.

          Školy, které mají zájem se tohoto projektu zúčastnit, vyplní do 25. 9. 2013 elektronickou přihlášku na http://csk.npmk.cz/.        Na základě přihlášek budou z českých a slovenských škol vytvořeny dvojice podle typu školy a počtu přihlášených žáků a do 1. 10. 2013 bude oběma školám zaslána kontaktní adresa přidělené partnerské školy ve druhém státě. Vzájemné zasílání záložek a další případné kontakty škol už budou probíhat mimo pořádající instituce.

Česko-slovenský projekt bude ukončen 31. 10. 2013. Následně Pedagogická knihovna J. A. Komenského v Praze vyzve partnerské školy k zaslání informací a fotografií z průběhu projektu. Ty budou průběžně vystavovány na webových stránkách http://csk.npmk.cz/.

          Hodnocení projektu jednotlivými školami bude probíhat do 30. 11. 2013 a po tomto datu bude zveřejněno na webových stránkách obou pořádajících institucí závěrečné vyhodnocení projektu.

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Namaluj svého oblíbeného hrdinu!

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy