Helena Herynková,  Hobby,  Knihy

Zakouzlete si s korálky

Každý, kdo propadl kouzlu vyrábění vlastních šperků a bižuterie, bude jistě nadšen novou knížkou Korálkové kouzlení z dílny Marie Kielbusové, která nedávno vyšla v nakladatelství Grada.

Námětem knihy je sešívání korálků do spirál a stáčejících se šňůrek se smyčkami. Ze secesních, etno nebo rustikálních náhrdelníků lze během chvilky vykouzlit jednoduchou proměnou ozdoby v romantickém, sportovním či neformálním stylu. Nezvyklé, přitom neobyčejně zdařilé, výtvarné řešení výrobků v provedení „tři v jednom“ umocňuje nejen zapojení šňůrek z korálků, ale také kontrastně zbarvených stužek z hedvábí.

V knížce jsou uvedeny návody na výrobu „krok za krokem“ od bižuterních doplňků (náhrdelníky, náramky, náušnice či přívěsky) po roztomilé figurky určené ke zdobení vánočního stromku. Autorka nejprve představí čtenářům materiály, korálky a další potřeby, které se k vyrábění šitých korálkových šperků hodí, a pak již přejde k rozličným technikám šití. Velmi návodně provází každým stylem používaným pro pozdější výrobu, a tím usnadňuje čtenářům práci s korálky.

Korálkovém kouzlení najdete mimo návodů a technik i několik hotových šperků jako inspiraci pro vaše tvoření. Avšak, jak sama autorka píše, až váš vlastní nápad a vklad vtiskne výrobku osobitost a jedinečnost.

Knížka má jedinou nevýhodu. Bohužel není rozhodně určena pro absolutní začátečníky. Když jste totiž nikdy nezkoušeli korálky sešívat, jako já, budete ze začátku trochu zmateni. Ale když to nevzdáte, jistě počáteční neporozumění překonáte a díky Korálkovému kouzlení vyrobíte sobě nebo svým blízkým krásné šperky.

Korálkové kouzlení je již několikátou publikací této autorky, která u Grady vyšla.

KORÁLKOVÉ KOUZLENÍ, Marie Kielbusová

vydalo nakl. Grada Publishing, v roce 2013

www.grada.cz

Helena Herynková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Zakouzlete si s korálky

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy