Recepty: speciality na grilování
Se stále krásnějším jarním počasím pomalu nastává sezóna grilování. Jaké lahůdky si letos připravit? Přinášíme vám recept na ďábelské kuličky.
Ingredience:
Cibule – 1 ks
Chilli
Mleté maso – 600 g
Sůl
Voda
Postup:
Do mísy vložíme jemně umleté hovězí a vepřové maso, zalijeme studenou vodou a propracujeme. Dále přidáme nakrájenou cibuli, sůl, chilli koření a zamícháme. Z této směsi tvoříme malé kuličky, které klademe na alobal potřený malým množstvím oleje. Kuličky do alobalu pevně zabalíme a opékáme na grilu 6-8 minut. Do jednotlivých kuliček vpichujeme párátka a při jejich konzumaci je namáčíme do pikantní omáčky. Přejeme dobrou chuť 🙂
Ingredience:
Eidam 250 g
Máslo
Pepř
Petrželka
Rajče 6 ks
Smetana 12%, 1 dl
Strouhanka 4 lžíce
Sůl
Vejce žloutky 3 ks
Postup:
Rajčata rozkrojíme příčně na půlky a část dužniny vydlabeme lžičkou. Strouhaný sýr promícháme se strouhankou osmaženou na kousku másla, přidáme žloutky, smetanu, sůl, pepř a naplníme rajčata.
Rajčatovou dužninu prolisujeme, vložíme do vymaštěné zapékací misky nebo pekáčku, přidáme připravená rajčata, pokapeme je rozehřátým máslem a grilujeme, až náplň změkne a sýr v ní se roztaví.
Ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť 🙂
Ingredience:
Chilli omáčka sladká – 1 lžíce
Kečup – 1 lžíce
Olej – 1 lžíce
Parmská šunka – 100 g
Rozmarýn čerstvý – větvička
Sójová omáčka – 1 lžíce
Vepřové panenka – 450 g
Postup:
Vepřovou panenku očistíme a rozdělíme na 3 porce o váze 150 g. Z kečupu, sójové omáčky, nasekaného rozmarýnu, oleje a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso alespoň 3 hodiny rozležet.
Maso vyjmeme z marinády, osušíme ubrouskem a omotáme plátkem šunky. Podle potřeby šunku přichytíme jehlou. Panenku ogrilujeme ze všech stran, pak maso přesuneme na okraj roštu a ještě asi 4 – 5 minut necháme dopéci.
Grilovanou panenku v parmské šunce podáváme s nejrůznějšími dipy, pečivem a grilovanou zeleninou nebo grilovanými brambory. Dobrou chuť 🙂
Recepty na další lahodné recepty na gril naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.
TZ J. Poláček, Tradičnírecepty.cz
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]