Hobby,  Knihy

Kouzelné krajky z papíru pro tvoření dárkových krabiček a dekorací.

Kouzelné krajky z papíru 2 je pokračováním prvního dílu pro všechny šikovné ruce a milovníky techniky Pergamano, známé již od 14. století. U nás se rozšířila až v 19. století. Pokud už tedy zvládáte základní kroky, popsané v předchozí publikaci (viz zde), můžete se pustit do dalších nádherných tvarů, taštiček, krabiček, botiček, hvězd, lucerniček, zvonků a tak dále. Kniha nabízí čtyřicet návodů na první pohled velmi luxusně vypadajících kousků, i když jsou vlastně vytvořené „jen“ z papíru (a to silnější gramáže 200 g). Pro výrobu některých vzorů – například květinové dekorace – je možné použít papír o menší gramáže.

Nejde jen o krabičky, ale i o vzory, jejichž výroba není snadná přinejmenším zpočátku. Ale výsledek stojí za to.

Podívejte se na návod k jedné z věcí

Tyrkysová krabička se zlatou mašlí

Potřebujeme – bílý papír pro překreslení vzoru A4, tyrkysový transparentní papír A4, gramáž 200 g, zlatá stužka, chlupatý zlatý drátek, kovová šablona, vytlačovací tyčinka 0,5 mm, vytlačovací kulička, dvojjehla, nůžky, podložka, kancelářské sponky, pravítko.

Postup:

Vzor překreslíme na bílý papír a kancelářskými sponkami sepneme s tyrkysovým transparentním papírem. Přeneseme na podložku a vytlačovací tyčinkou vzor obtáhneme a nůžkami po lícové straně perforací prostříháme. Taštičku vyvzorujeme pomocí šablony, linky pro ohyb prolomíme a složíme taštičku do příslušného tvaru. Dírkami v horní části obou dílů protáhneme drátek, kterým jsme stáhli mašličku, a zakroucením obou konců drátku do sebe taštičku uzavřeme.

Předchozí díl – Kouzelné krajky z papíru 1 zde. 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy