Knihy

Vše, co bychom měli vědět o mužích.

Alina Schumannová, Vše, co bychom měli vědět o mužích. Kniha nejen pro ženy, jak porozumět mužům. Grada 2012.

Proč se muži tolik odlišují od žen? Proč se stále snaží ženy mužům porozumět? Je tomu i naopak? Muži jsou svou podstatou lovci, ženy sběračky. Zatímco ženy sbírají vědomosti o mužích a jejich potomcích, jdou prý muži naprosto automaticky lovit.

Právě ten rozdíl mezi muži a ženami je natolik fascinující! Je to jakýsi magnet mezi oběma pohlavími a zároveň impuls k roztržkám. Jsou slova a věty, které muži nebo ženy nesnášejí. Jsou věci, které jeden od druhého nechápeme. Hodnota priority a nízké důležitosti bývá diametrálně odlišná. To, čemu přikládáme nejvyšší význam, může připadat našemu protějšku zcela nepodstatné.

A jaký je pohled na vztahy, na nevěru, stud a lži, příčiny hádek, o tom všem a ještě více se můžete dočíst v knize Aliny Schumanové: Vše, co bychom měli vědět o mužích.

Nejedná se o žádnou odbornou psychologickou publikaci, ale spíše o lehkou zábavnou četbu, kterou musíte brát s jistou nadsázkou. Celý obsah je poskládaný ze statistických údajů. Seznam otázek a odpovědí, které byly dávány respondentům (převážně v Německu) a týkají se daného tématu. V odpovědích se nemusíte nikdy najít a nebo naopak můžete mít pocit, že je to vše šité přesně na vaši domácnost. A třeba zjištění, že nejen váš muž, ale i tisíce dalších jiných uvažují a jednají podobně, vám napomůže ho lépe pochopit.

Je zřejmé, že muži neradi slyší opakování otázek typu: „Miláčku, miluješ mě?“ „Nejsem tlustá?“ nebo „Už jsi mě někdy podvedl?“ A podívejme se na druhou stranu, které výroky mužů ženy nesnášejí?

Výroky mužů, které ženy nesnášejí aneb „Díky to si příště můžeš nechat pro sebe.“

  1. 25%  Jsi stejná jako tvoje matka
  2. 18% Jen si rychle něco dodělám na počítači.
  3. 13% Byl jsem dost dobrý, drahoušku?
  4. 10 % Co je k večeři?
  5. 8 % Počkej, nech to, já to radši udělám sám.
  6. 7 % Já se přece nemohu starat úplně o všechno.
  7. 6 % Miláčku, vždycky ti to tak sluší.
  8. 5 % Neviděla sji moje klíče od auta?
  9. 5 % Máš na to přece celý den.
  10.  5 % Co jsi prosím tě s těmi všemi penězi udělala?

V knize jsou informace, jaké dárky by muži nejraději dostali, čím muži sto procentně rozčílí ženu, jak je pro muže důležitý sex, co pro ně znamená věrnost a nevěra, jak hodnotí svůj život, manželství a rodinu apod.


Nejtrapnější ženy

Na výsost trapné jsou pro muže v mezinárodním měřítku:

  1. Paris Hilton, americká celebrita, společenská prominentka
  2. Lindsay Lohan, americká herečka a modelka
  3. Amy Winehouse, britská zpěvačka, zemřela 2011
  4. Peaches Geldorf, britská žurnalistka, televizní moderátorka a modelka
  5. Sarah Palin, americká republikánská politička a spisovatelka
  6. Madonna, americká zpěvačka, herečka, tanečnice, producentka a návrhářka

Otázka na okraj: Kdo myslíte, že by vévodil v naší zemi?

Je mužská krása důležitá?

A co je vlastně jejím měřítkem? Barví si muži vlasy a přiznají to? Ruku na srdce, jak jsou hodně ženy upřímné ohledně své “přirozené” barvy vlasů? A co pleš? Většina mužů se nedokáže s ústupem vlasů smířit. Kupují si hříšně drahé tinktury a snaží se maskovat nastupující pleš všemi možnými prostředky. Bohužel však mnohé z nich mají také nepříjemné nežádoucí účinky (například s oběhovým systémem, srdeční slabost apod.). Začínající pleš má 75 % mužů a těžko se s ní smiřují jako ženy s vráskami. A tak jako my bojujeme s projevy stáří, rovněž muži vynakládají mnohdy vysoké částky ve svém boji. K nejnákladnějším, ale také k nejbolestivějším patří transplantace vlasů.

Nakonec – nebylo by třeba lepší, kdybychom my ženy své muže podpořily? Vždyť muž bez vlasů nemusí být vůbec ošklivý. Někteří se dokonce svých vlasů zbavují úmyslně, aby se stali sexuálně přitažlivějšími (vzpomeňme třeba na zpěváky z Right Said Fred.)

Dočtete se také o mužské hygieně (dokonce k tématu „čůrání ve stoje či v sedě“), o jídle, zdraví, módě a penězích, motorkách a autech.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy