Knihy

Nenechte předškoláky zahálet: Kreslení podle šablon pro holčičky.

Již jsme se zmiňovali o Kreslení podle šablon s klučičí tématikou, ale nenechme zahálet i malá děvčátka. Vždyť holčičky tak rády malují! V knížce najdou znovu několik plastových listů s obkreslováním různých víl, vážky, draka, květin, kouzelných hůlek, kočičky, veverky, ptáčka apod., které si mohou odepnout z kroužkové vazby a přikládat buď na předem předkreslené papírové šablony s lučními květy, motýly a podobně nebo je použít na čistý papír a vytvořit si tak klidně velkou barevnou paletu ze světa pohádkových víl s křídly, kolem nichž budou poletovat a pobíhat přátelští tvorečkové.

Výhodou kreslení podle šablon je, že dívky si zejména trénují přesnost vykreslení podle vzoru.

Nesmí opomenout žádný vyznačený díl, jinak obrázek není kompletní. Je to hra plná fantazie.

Klasické omalovánky procvičují pouze vymalování bez přetahování čar a trpělivost. Kreslení podle šablon je aktivnější – nejprve si musí dívka zčásti podle předlohy a také podle vlastní fantazie vytvořit vlastní „omalovánku“, jež si pak dokreslí, jak uzná za vhodné.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy