Srdcem a očima
Vaše příběhy a názory

Představujeme: Renáta Šťastná, Srdcem a očima.

Share

Jistě jste na našich stránkách zaznamenali začínající seriál o zkušenostech se skafocefalií. Autorkou je Renáta Šťastná, která je také maminkou malého Ondry. Seriál bude mít na webu přinejmenším ještě dvě pokračování, jinak si lze knížku zakoupit přímo u paní Šťastné.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Přečtěte si příběh maminky: malému Ondrovi diagnostikovali skafocefalii.

Srdcem a očima
Kniha k dostání na qenda.bloguje.cz, stačí kliknout na obrázek, cena pro ČR 139 Kč + 30 Kč poštovné.

Položili jsme paní Šťastné několik otázek. Není totiž jen autorkou jediné knížky. Dnes nám nabízí doušky své jiné knížky: Srdcem a očima.

„Název Srdcem a očima nevznikl náhodou. Důvod k němu není nikterak prozaický: vše, co prožívám, prožívám srdcem a naplno. Všechno co vidím, vidím očima doširoka otevřenýma. Stejně tomu bylo u mojí první knížky OUVA TAČI aneb Skafocefalie očima a srdcem vyděšené matky. Oči všechno viděly a srdce bylo velmi bolavé. Oči sledovaly, co se děje a srdce řeklo, ať to řeknu všem. Ať se podělím s ostatními tak, aby bylo osloveno hlavně srdce.“

Proč právě psaní?

„Když se mě zeptáte, proč píšu, odpovím: Proto, že mě to baví.

Když se mě zeptáte, jak dlouho to dělám, odpovím: „Byla jsem psavé a čtivé dítě, často jsem recitovala a zpívala, v knihách jsem si prožívala příběhy s hlavními hrdiny, s knihami jsem se radovala, nad knihami jsem plakala. Možná mi nějaká hodná sudička dala pero do kolébky. Píšu zkrátka od nepaměti. Když se mě zeptáte, co mi to dává, odpovím: S psaním ze mě odchází napětí. Když mi bylo všelijak, psala jsem. Popsala jsem stohy papírů. Trvalo mi moře času, než jsem vyjádřila myšlenku. Čím jsem starší, tím kratší útvary mě uspokojují. Psaní mi dává svobodu a klid do duše. Dělá mi prostě dobře. Dělá mi to čím dál líp,“ říká paní Šťastná.

Redakce: Jak vznikla knížka Srdcem a očima?

: Vznikla úplně obyčejně. Jen jsem poskládala jsem svoje krátké útvary do řady. Příběhy, které čtenáři nabízím, bych nejspíš sama nevymyslela. Na paletě několika desítek povídek se odehrávají veselé, roztomilé, úsměvné, některé i velmi smutné či odstrašující. Mnohé z nich, jak jsem slyšela, už pár lidem pomohly. Příběhy napsal život sám. Nejsem člověk bez fantazie, to zdaleka ne. Každý den přinese spoustu nejrůznějších prožitků, které doslova vybízejí k tomu, aby byly uchovány pro potěchu či jen informaci ostatním.

Redakce: Vyjma příběhů, které píše život sám, co vás ještě inspiruje?

RŠ: Nezanedbatelným zdrojem inspirace bývají děti. I v mém případě je to můj syn Ondřej, o kterém již byla, a určitě i bude řeč. Ke každému příběhu existuje logický důvod. Ale proč něco zdůvodňovat. Každá stránka mluví za sebe.“

Děkuji za rozhovor.

Chcete nahlédnout pod pokličku a přečíst si pár ukázek? Pokračujte zde.

Pokud máte zájem si knížku zakoupit, kontaktuje přímo paní Šťastnou zde.

Také rádi píšete či se jinak seberealizujete (ruční práce, hudba, sport) ? Chcete nám představit svou práci, ukázat nám svůj talent? Napište nám: admin@superrodina.cz.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy