Glosy

Western Digital zahájil v tomto týdnu částečnou výrobu HDD

Share
Ilustrační obrázek, HDD Western Digital

V pátek byla zveřejněna tisková zpráva výroby Western Digital Corporation, která aktualizovala firemní finance za  posledním čtvrtletí. K prosinci firma očekává tržby ve výši minimálně 1,8 miliardy dolarů.

Marže maximálně kolem 23 procent. Provozní náklady zhruba 265 milionů dolarů. Ty však nezahrnují náklady spojené s neočekávanými povodněmi, akviziční náklady a soudní výlohy.

Samostatné náklady spojené s povodněmi by měly činit dalších 225 až 275 milionů dolarů za čtvrté čtvrtletí. Toto číslo nezahrnuje žádné zpětné vyplácení od pojišťoven. Společnost předpokládá, že bude potřeba obnovit zařízení v hodnotě minimálně 50 milionů dolarů.

Finální čísla ještě nejsou přesně jasná.

Společnost chce také napadnout arbitrážní rozhodnutí z 21. listopadu 2011 v právní věci pro Seagate.

Podle Johna Coyneho, prezidenta a generálního ředitele společnosti WD, firma s maximálním úsilím dosáhla významného pokroku v částečné obnově výroby v Thajsku. A to v dostatečném časovém předstihu, než původně plánovala.


Konkrétně společnost v tomto týdnu zahájila výrobu pevných disků ve svých budovách v Bang-Pa-In (BPI) v Thajsku – týden před plánovaným zahájením. Tato provozovna byla 15. října utopená ve 1,8 metru ve vodě. Voda byla zcela odstraněna 17. listopadu a výroba nastartovala 30. listopadu.

Veškerá výrobní zařízení, která byla poničena povodněmi, byla odstraněna. V prostorách proběhla sanace a potřebné rekonstrukce a dekontaminace a obnovování zařízení v dalších budovách v BPI.

Hlavní výroba by se podle předpokladů měla rozjet v březnu 2012. A rovněž ve stejné době by se měla zahájit výroba nových WD sliderů  Penangu v Malajsii.

Některé haly však stále zůstávají pod vodou. Předpokládá se, že v mnoha areálech by voda měla být odčerpána do deseti dnů a obratem zahájena sanace a rekonstrukce.

Dodávky pevných disků v posledním čtvrtletí by měly být omezeny přibližně na 120 milionů kusů v důsledku omezené výroby a dodávek. Toto číslo zahrnuje již ještě nedodané HDD, které jsou na seznamu od začátku čtvrtletí.

Skutečná poptávka je  však podle předpokladů zhruba 170 až 180 milionů kusů. Omezení výroby bude nadále pokračovat minimálně až do března 2012.

 

Tisková zpráva WD, zdroj: storagenewsletter

 

%%wpcs-2163%%-date%%id%%

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy