lifestyle,  Recepty

Claudia Lazar, Monika Cordes: Sladký život

12468855_Leben_150dpiZnáte kuchařky, do kterých se vracíte jen proto, abyste se kochali obrázky a představami? No tak tahle je za prvé dobrý malý tip na dárek – protože ji schováte doslova do kapsy… a za druhé má při ní člověk právě tenhle pocit. Sliny se mu sbíhají a těší se na chvíli, kdy se mu do ruky dostane opravdu dozrálé mango, sladký ananas, české borůvky z lesa, sladké na dálku voňavé jahody nebo pevné a šťavnaté vůní naplněné švestky. Koláčky s kořením, s lahodnou svěží želatinou – když je navíc citronová s meduňkou – je to neuvěřitelné, co tohle s člověkem, který rád mlsá udělá.

A je mi jasné, že autorky také rády mlsají, protože tyhle nápady jsou od někoho, kdo mlsání miluje.

A pozor – je to všechno zdravé!

Zdravé mlsání si můžete dovolit častěji

Neplníme tělo prázdnými kaloriemi a nekvalitními chemickými zbytky, použitá sladidla jsou jemná, přírodní a třeba takový kokosový cukr rozhodně stojí za vyzkoušení. Kvalitnější cukr, i ten hnědý, má rozhodně výraznější chuťové spektrum, než štiplavý a nicneříkající bílý cukr.  A právě využití různých druhů ovoce, podkladů, základů, sladidel, ochucovadel a všechno přírodní ,a tak lákavé už jen samo o sobě, mne doslova katapultovalo ke snění o tom, co všechno uvařím. Ale u některých receptů se opravdu vyplatí počkat, až ovoce bude sezónní. Vždyť borůvky z obchodu nyní chutnají asi tak podobně jako rajčata, a porovnáte-li je s borůvkami v červenci z lesa – je to něco neporovnatelné. A na tom právě všechno stojí. Na těch svěžích chutích a čerstvosti, kterou nelze nikdy ničím nahradit.

sladko

Máte-li naopak v mrazáku nějaké zbytky, pyré z letních ovoce, které už nikdo nechce, můžete klidně zkusit nějaké kostky ze želatiny, udělat z nich pěnu, smíchat s čerstvým nadýchaným tvarohem, šlehačkou – a u všeho jsem měla neustále nutkavý pocit dbát na to, aby nic nebyla náhražka. Protože to, co se tady používá nelze ničím nahradit. Poctivá plná chuť MLSÁNÍ.

Zdravé a plné mlsání.

Kéž by takových inspirací bylo víc!

Anotace:

Dopřejte si krátkou pauzu od každodenního shonu a oslaďte si život! 36 báječných sladkých receptů, které najdete v tomto balíčku. Jsou nejenom hříšně dobré, ale i zdravé. Je známé, že přemíra cukru lidskému tělu škodí. Tyto recepty jsou však sestavené s ohledem na rovnováhu, a tak můžete mlsat, aniž byste škodili svému zdraví. Mezi recepty najdete například sladké cuketové muffiny, borůvkovo-mandlové pusinky nebo sorbet z vodního melounu.

Vydala Synergie Publishing SE, 2017, www.synergiepublishing.com

Renata Petříčková

[pt_view id=”65599bf9q6″]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy