Recepty,  Soňa Rivera

Recept: sýrové větrníčky

 

Odpalované těsto:

2 dcl mléka
5 dkg másla
15 dkg polohrubé mouky
1/2 lžičky soli
3 vejce
5 dkg nastrouhaného ementálu

V kastrolu zahřejeme mléko, přidáme máslo a sůl a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a za stálého míchání postupně přisypáváme mouku.
Mícháme a prohříváme směs tak dlouho až se utvoří tuhé hladké těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Těsto přendáme do studené misky (nejlépe porcelánové nebo skleněné), promícháváme a necháme několik minut zchladnout. Postupně po jednom zamícháme do hmoty vejce a po troškách sýr. Těsto důkladně zpracujeme a ihned tvoříme lžičkou (nebo zdobícím sáčkem) malé bochánky na plech vyložený pečícím papírem.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů, po 8 minutách teplotu zmírníme a zvolna dopékáme dalších 8 minut. Troubu v průběhu pečení neotvírejte, jinak se větrníky nenafouknou.

Sýrový krém:

200 ml šlehačky
2 žloutky
10 dkg nastrouhaného ementálu
10 dkg másla
sůl
příp. 2 stroužky česneku

Žloutky důkladně rozmícháme ve šlehačce, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání pozvolna zahříváme, chvilku povaříme a necháme vychladnout.
Máslo utřeme do pěny se solí a nadrceným česnekem, přidáme do vychladlé směsi a šlehačem vyšleháme do tuhého krému.

Větrníky rozpůlíme a plníme sýrovým krémem. Můžeme dozdobit paprikou, olivou, okurkou atd.

Tip: Tyto větrníky jsou dobré i se šunkovou pěnovou pomazánkou, recept najdete zde.

Dobrou chuť!

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy