Share

Ingredience

20 dkg šunky

1/2 smetany na šlehání
5 dkg másla
sůl
bílý pepř

Postup

Šunku najemno rozmixujeme a utřeme se změklým máslem.
Vmícháme tekutou šlehačku, sůl a pepř a ušleháme do pěny.

Používáme na chlebíčky, nebo k plnění vajíček či závitků ze sýra nebo šunky.

Dobrou chuť!

Soňa

Mohlo by vás zajímat:

Jezte zdravě s Fitrecepty

Jezte zdravě s Fitrecepty

29. Srpen 2017

Rádi byste ozvláštnili svůj jídelníček novými recepty a navíc přidali i něco zdravěj

Sladký výlet po Evropě

Sladký výlet po Evropě

7. Únor 2017

Věděli jste, že téměř každé evropské město má svůj typický dezert nebo sladkou tečku,

Prvorepublikové dobroty u vás doma

Prvorepublikové dobroty u vás doma

9. Červenec 2015

První republika, prvorepublikový. Toto sousloví či označení v nás vzbuzuje pocit nostalgie,

I bez lepku vás smí honit mlsná

I bez lepku vás smí honit mlsná

25. Březen 2015

Bezlepková dieta, celiakie neboli intolerance lepku, je dnes již zařazena mezi civilizační chor

Zapečený chřest

Zapečený chřest

6. Květen 2014

Pokud jste mu dosud nepropadli, tak v této podobě vás chřest dostane. Zapečený dle našeho rec

Pozvání do kuchyně dob našich babiček

Pozvání do kuchyně dob našich babiček

4. Květen 2014

Domácí džem… vůně čerstvých jahod, višní, malin, nebo čeho je vám libo. Čerstvý chléb namazaný džemem. Palačinky s džemem, lívance s džemem. To všechno se vám může vybavit jako vzpomínka na babiččinu kuchyni, nebo třeba prázdniny u babičky na vsi. Nyní již ale nemusíte jen vzpomínat, protože jsou tu Kulíškovy dobroty.

Něco pro vegetariány. Recept: zapečené brambory s cuketou

Něco pro vegetariány. Recept: zapečené brambory s cuketou

22. Leden 2013

1 kg brambor 0,5 kg cukety 0,25 l smetany 20 dkg sýra (nap. eidam) 2 stroužky česneku sůl Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cukety dobře omyjeme a nakrájíme na stejně silné plátky jako brambory. Smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem.

Recepty nejen pro děti: lahodná rajská polévka s rýží.

Recepty nejen pro děti: lahodná rajská polévka s rýží.

13. Leden 2013

Také u vás ve školní jídelně na základní škole vařili tu lahodnou, voňavou a hustou rajskou polévku? U nás to byla jediná polévka, na kterou se stály fronty, děti si chodily přidat a talíře vracely prázdné. Proč ji tedy neuvařit doma? Její příprava je tak snadná, že si ji můžete nachystat i ve všední den k večeři! Mému synovi tolik chutná, že mám stále ve spíži zásobu krabiček s rajčatovým pyré a v mrazáku malé balíčky vařené rýže – a to už je polovina práce hotová. A polévka může stát na stole do 20 minut. Vyzkoušejte ji na svých dětech a napište mi, jak jim chutnala :-).

Recept: opilá novoroční bábovka

Recept: opilá novoroční bábovka

30. Prosinec 2012

Alespoň hodinu předem spaříme rozinky horkou vodou a naložíme je do rumu. Formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem, troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně zašleháme vanilkový cukr, olej a vaječný koňak. Mouku s práškem do pečiva smícháme se žloutkovou směsí, přidáme naložené rozinky i s rumem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Recept: hříšně kalorické, ale výjimečně dobré – kokosové čtverečky! A stihnete je ještě do Vánoc!

Recept: hříšně kalorické, ale výjimečně dobré - kokosové čtverečky! A stihnete je ještě do Vánoc!

22. Prosinec 2012

Máslo pomalu rozehřejeme (pozor, nesmí se přepálit!), vsypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a smetanu a pět minut zvolna za stálého míchání vaříme. Přidáme kokos a rum a prohřejeme, aby se vše spojilo v hustou hmotu. Směs přendáme na plech vyložený pečícím papírem, válečkem rozválíme na placku 0,5 - 1 cm silnou a necháme vychladnout.

Recept: Vepřová pečeně v mléce s bramborovou kaší a rozinkovou dušenou mrkví

Recept: Vepřová pečeně v mléce s bramborovou kaší a rozinkovou dušenou mrkví

16. Prosinec 2012

Maso omyjeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a drcený kmín, ze všech stran osmahneme na pánvi. Pečeni přeložíme do pekáče, ideální nádoba je taková, kterou maso téměř celou vyplňuje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a zalijeme mlékem tak, až je maso ponořené.

Recept: Slaninová kuřátka

Recept: Slaninová kuřátka

7. Prosinec 2012

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, ochutíme mletou paprikou nebo česnekem a každý kousek zvlášť zabalíme do plátku anglické slaniny. Ruličky naskládáme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme při 180 - 200 stupních až je maso měkké a slanina opečená dozlatova.

Tvarohový koláč s borůvkami. Je čas na svačinku!

Tvarohový koláč s borůvkami. Je čas na svačinku!

28. Září 2012

Hotové těsto rozprostřeme do vymazané formy a rukama vytlačíme, až pokryje celé dno (nejvhodnější je větší dortová forma, nebo hranatá zapékací mísa o velikosti cca 25x35 cm). Těsto posypeme borůvkami a následně zalijeme tvarohovou hmotou.

Dětské laskominy z ovoce a zeleniny. Pochutnejte si na plněných žampionech.

Dětské laskominy z ovoce a zeleniny. Pochutnejte si na plněných žampionech.

31. Srpen 2012

Ze zdravých receptů se vám budou v puse sbíhat sliny. Některé dobrůtky mne předtím ani nenapadly a přitom jsou tak jednoduché a tolik lákavé. Zkusili jste třeba švestky ve slanině, pruhované jednohubky s uzeným sýrem, šunkou a hrozny, plněné fíky, mrkvové

Tvaroh zvítězil na plné čáře. Podívejte se na souboj. A jak vám chutnají ovocné knedlíky?

Tvaroh zvítězil na plné čáře. Podívejte se na souboj. A jak vám chutnají ovocné knedlíky?

25. Červen 2012

Před nedávnem jsme také na webu vystavili anketu, ve které měli čtenáři rozhodnout ve výzvě brambory versus tvaroh, která z těchto surovin je lepší v ovocných knedlíkách. Ještě donedávna jsem si byla jistá v kramflecích, dokud jsem nenavštívila jednu úžasnou rodinku, kde babička

Nový recept: těstoviny s mascarpone, šunkou a hráškem. Dobrou chuť!

Nový recept: těstoviny s mascarpone, šunkou a hráškem. Dobrou chuť!

16. Červen 2012

Věděli jste o pepři, že od něho středověká církev odrazovala a zcela ho zakázala v klášterech. Proč? Protože podporuje tělesné žádosti. Může pepř za objevení Ameriky? Pepř změnil světové dějiny. Protože byl tak vzácný a drahý jako také další exotická koření,

Jahodový koláč s mascarpone – potěšte své smysly…

Jahodový koláč s mascarpone - potěšte své smysly...

8. Červen 2012

A máme tady sezónu jahod. Jahody jsou smyslným znamením vyvrcholení jara. Jsou krásné, voňavé, chutné a zároveň zdravé. Kolik je na světě věcí, které dokáží potěšit tolik smyslů najednou a přitom zdravě podpořit organismus? Jahody jsou bohatým zdrojem

Krkovička zapečená se šlehačkou a brambory – jednoduchý, ale výtečný recept.

Krkovička zapečená se šlehačkou a brambory - jednoduchý, ale výtečný recept.

31. Květen 2012

Copak chystáte dneska k obědu? Chtěli byste něco opravdu dobrého a přitom časově nenáročného? Doma jednou manžel řekl, že by si dal něco „jednoduchého z plechu“. S velkou fantazií jsem si představila, jak beru nůžky na plech a s maximální silou vystříhávám tvar

Čokoládová bábovka – sladké mlsání s novým receptem. A otázka do pranice: jak přišla bábovka ke svému jméni?

Čokoládová bábovka - sladké mlsání s novým receptem. A otázka do pranice: jak přišla bábovka ke svému jméni?

24. Květen 2012

Máte rádi slaďounké domácí pečené bábovky? Není divu – vždyť bábovka patří k tradičním českým sladkým pečivům. Kde však taková lahůdka dostala takový ne zrovna (jen tak mezi námi děvčaty) „lichotivý“ název? Každého hned napadne, že slovo

Křehký rebarborový koláč – recept zdarma!

Křehký rebarborový koláč - recept zdarma!

17. Květen 2012

Copak to tu krásně voní? Nemáte chuť na koláč? V nabídce je další recept od naší skvělé kuchařky Soni. Zkoušeli jste někdy využít zeleninu při sladkém pečení? Právě tuto schopnost má rebarbora. Do Evropy se dostala nejspíše díky obchodním schopnostem

Poctivá krémová česnečka  – recept pro dnešní den

Poctivá krémová česnečka - recept pro dnešní den

10. Květen 2012

Na oleji necháme pozvolna zesklovatět nakrájenou cibuli. Zalejeme přibližně 1 litrem vody nebo vývaru, přidáme na kostky nakrájený celer, petržel a brambory, osolíme, opepříme a necháme vařit. Když je zelenina téměř uvařená, přidáme nakrájený pór a vše

Právě vyšla Kuchařka pro čarodějky. Nahlédněte spolu s námi pod pokličku.

Právě vyšla Kuchařka pro čarodějky. Nahlédněte spolu s námi pod pokličku.

10. Květen 2012

Marcela Košanová je českou nejznámější a nejpopulárnější čarodějnicí. Je 21. století a ženy se mohou bez studu hlásit k této profesi, být oblíbené a dokonce ji mít i za zdroj příjmu. Nyní pro vás, milé dámy, připravila Marcela Košanová originální kuchařku