Hobby,  Recepty,  Soňa Rivera

Recept pro sladké nedělní odpoledne: domácí Míša řezy

Piškot:

6 vajec (vel. M)
130 g hrubé mouky
130 g moučkového cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžíce oleje
4 lžíce kakaa
špetka soli

Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky utřeme s cukrem do pěny (hmota zhoustne a hodně zesvětlá). Střídavě přidáváme po troškách mouku, kakao a sníh z bílků, opatrně promícháme. Nakonec vmícháme tuk a těsto rozprostřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10 – 15 minut.

Tvarohová náplň:

3/4 kg tvarohu
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g másla
1 lžíce rumu

Změklé máslo, tvaroh a oba cukry ušleháme do hladkého krému, nakonec ochutíme rumem, rozprostřeme na vychladlý piškot a povrch uhladíme stěrkou, necháme v ledničce ztuhnout.

Čokoládová poleva:

200 g čokolády na vaření nebo hořké
1 kelímek smetany na šlehání

Do smetany nalámeme čokoládu a zvolna zahříváme, stále mícháme, aby se čokoláda nepřipálila. Až se čokoláda rozpustí, ještě chvilku povaříme a nalijeme na tvarohovou vrstvu. Vychladíme v ledničce, krájíme nejlépe nahřátým nožem.

 

Dobrou chuť!

 

Soňa

sona.rivera@superrodina.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy