Knihy,  Soňa Rivera

Co se děje ve školce Zvonečce? Bydlí tam skřítci. A ne jen tak ledajací!

Lenka Rožnovská, Skřítci školkovníčci. Nakladatelství Grada. 2013.

Na tuto knížku od osvědčené autorky dětských knížek Lenky Rožnovské jsem se opravdu těšila a nemohla jsem se dočkat, až ji budu mít v ruce. Konečně je tady a ráda přiznám, že jsme ji se synem přečetli od začátku do konce při jednom posezení. Zaujal nás nejen kouzelný příběh, ale i nádherné barevné ilustrace Magdy Veverkové Hrnčířové, které ho mile doplňují.

Uprostřed kaštanového parku stojí školka s věžičkou. Taková je jenom jedna na světě! Říkají jí školka Zvonečka. A v této školce bydlí tři skřítci – skřítci školkovníčci – krásná Krasotinka, uplakaný Ufňukánek a šikovný Kutílek. Podobné skřítky má každá řádná školka. Nastěhují se do ní předtím, než poprvé otevře své dveře klukům a holčičkám, a od prvního dne si s dětmi hrají a pomáhají jim. Ale ve školce Zvonečce se něco pokazilo. Skřítci zaspali první den, když se školka otevřela. A kdyby jenom první den. Zaspali i ten druhý, třetí, čtvrtý… zaspali celé tři měsíce! Děti na ně zapomněly. Když se skřítci probudili, chtěli si s nimi hrát, ale žádný kluk ani žádná holčička je neviděli. Skřítci z toho byli smutní a nechápali, co se děje. Až jednou…

Chcete vědět, proč školkovníčci zaspali a kdo je nakonec probudil? Kdo skřítkům pomohl a poradil jim, jak si zase udobřit děti? Zajímá vás, jak přišla školka Zvonečka ke svému jménu, i když v ní nikdy nezvoní?  Pak vám nezbývá, než si celou knížku přečíst. Určitě ji budou nadšeně poslouchat nejen děti „školkou povinné“, ale i děti, které se do školky teprve chystají a možná jim školkovníčci i pomůžou lépe přijmout tuto velkou změnu v jejich životě – začátek „školkové“ docházky. Vždyť kdo by se bál někam, kde je tak hezky?

Soňa Rivera

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy